Jeg har fablet om dette før både her på bloggen og på Instagram og nu har jeg endelig fundet tiden til, at få det ned på skrift og samlet alle billederne sammen til et indlæg, så i kan se resultatet af min lille radiator makeover!

Vi har nogle store flotte gamle radiatorer i lejligheden og jeg synes det kunne være så fedt at give dem et nyt look. Maling var selvfølgelig svaret, men hvilken farve og type, tog mig lidt tid at finde ud af, for jeg havde jo ikke lyst til at bruge en masse timer på at male den, hvis det blot skallede af efterfølgende.

malederadiator1Jeg fandt ud af at man kunne få decideret radiator maling i diverse byggemarkeder, men den mest interessante farve her, var hvid – hvilket der jo ikke var meget sjov i. Det endte derfor med en tur i T Hansen og en varmebeskyttet spraymaling, som egentlig er beregnet til motorer! Valget faldt på sort! Der var nemlig ikke mange valgmuligheder, men de farver jeg havde overvejet var grå, sort eller guld, så det var egentligt okay!

malederadiator3 malederadiator4Vi diskuterede frem og tilbage, om vi skulle have radiatoren afmonteret for at kunne male den, men da det er en ordentlig bassemand og ingen af os havde den fjerneste idé om, om det kunne lade sig gøre, så blev den tanke hurtigt lagt til jorden. Selvom det nok ville have givet det flotteste og mest jævne resultat! Vi gik derfor i kast med at dække det meste af rummet med plast og åbne alle vinduerne.

Jeg har malet med spraymaling nogle gange i forbindelse med mindre projekter, men aldrig noget så stort og det var derfor også lidt svært at vide hvor meget maling jeg fik brug for, samt hvordan jeg bar mig ad for at få det flotteste resultat. Jeg forsøgte mig frem og endte med at bruge tre hele spraydåser til 100 kr. stykket og en farligt masse plast, da malingen fløj rundt i rummet. I mens jeg malede, fungerede min kæreste som plastholder, for at minimerer at malingen satte sig alle steder.

malederadiator6 mal radiatorDa hele radiatoren var nogenlunde dækket i et jævnt lag og jeg selv var tilfreds og rendt tør for maling, så skruede vi op for varmen så malingen blev forseglet. Jeg er virkelig tilfreds med resultatet og selvom der er rigtig mange skønhedsfejl, hvis man kigger efter, så synes jeg helheden fungerer så godt! Den er selvfølgelig blevet meget mørk, men når resten af rummet er lyst, så synes jeg det fungerer så godt!

Hvad siger i mon til resultatet? Kunne i finde på at male jeres egen radiator?

Author

Dette er mit personlige legekammer hvor livets indtryk vil komme til udtryk, der er ingen faste regler kun et virvar af muligheder. Jeg blogger om lidt mellem himmel og jord og håber at kunne give nogle gode oplevelser med på vejen. Der er ingen rammer – kun et væld af fryd!

2 Comments

  1. Det ser rigtig godt ud. Kan godt lide at farven fremstår mat, i stedet for blank. Det har en god effekt.

    • M. Vinter Reply

      Mange tak Lina 😀
      Jeg gik faktisk også efter det matte look – er ikke så stor fan af det blanke 😉

Write A Comment