Min kæreste har altid været helt vild med Chesterfield møbler og med tiden er tanken om en Chesterfield sofa eller lænestol også begyndt, at vinde indtag hos mig. Selvom jeg har mest at sige herhjemme når det drejer sig om indretningen, så har min kæreste en masse dejlige idéer og sammen syntes jeg vi har formået, at få indrettet vores lejlighed rigtig skønt – men stadig med mulighed for en masse forandringer og forbedringer.

Min indretning og smag er ikke specielt feminin, og derfor er jeg ikke så svær at overtale til fede højtaler og andet teknik, som så mange andre. Hvis jeg selv kunne vælge, havde vi også langt mere træ, knogler og læder herhjemme, men desværre er det jo ofte materialer, der er i den lidt dyrere ende af skalaen.

Chesterfieldmøbler

Der findes vildt mange fede Chesterfield møbler, både når vi snakker de originale, men ligeledes også Chesterfield inspireret møbler af forskellig art. Navnet og derved også brandet Chesterfield har mange betydninger alt efter hvor man kommer fra i verden, nogle steder er det blot en betegnelse for en sofa. Men i Danmark kender de fleste en Chesterfield, som en sofa lignende den i kan se på billedet herover. En flot læder sofa hvor arm- og ryglæn er lige høje og begge er beklædt med store knapper, som skaber et helt bestemt mønster. Det er meget store og for nogen alt for voldsomme møbler, som nok bedst passer ind i en et mørkt herreværelse eller hjemmebibliotek.

Chesterfieldmøbler1

Chesterfieldmøbler3

Chesterfieldmøbler4

Chesterfieldmøbler7Der findes flere der specialisere sig i at lave flotte Chesterfield møbler, og det er muligt at købe mange steder på nettet blandt andet fra Storbritannien. Hvis jeg en dag selv skulle få råd til et Chesterfield møbel, tror jeg dog jeg vil starte ud med at kigge på dba.dk eller Lauritz.com, hvor der er mange der sælger deres brugte Chesterfield møbler.

Chesterfieldmøbler5

Chesterfieldmøbler8

Chesterfieldmøbler2

Chesterfieldmøbler6

For mange virker de store mørke Chesterfield sofaer eller lænestole nok lige voldsomme nok, og ikke noget man ville kunne få til at passe ind i et typisk dansk hjem, men jeg tror at en mørkebrun Chesterfield lænestol vil passe helt perfekt ind hos os – ja jeg har faktisk allerede fundet en ret god plads til den! Hvis den blot får godt med plads og står i et lyst rum, ligesom vist på mange af disse billeder – så kan en Chesterfield sagtens passe ind i mange moderne hjem, og ikke kun ind i det mørke herreværelse, hvis du spørger mig! Hvad syntes i om de store og meget markante Chesterfield møbler?

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

8 Comments

 1. Åh, sådan en ævler min kæreste også altid om, når han får plads til et hjemmekontor – med et majestætisk skrivebord, globus i karmen, hyldevis af læderindbunde bøger, flaskegrøn glas-messing lampe og congac glas i skabet B-)

  – Anne

  • M. Vinter Reply

   Hehe – det tror jeg måske du har ret i, men jeg ofrer gerne komfort for udsende lige i det her tilfælde 😛

 2. Min mand er også bidt af gal chesterfield sofa, og en globusbar…et gevir og et kæmpe træskrivebord! Tja det lugter bare af mande hørm, cigar, poker og whisky! Jeg kan godt lige at sidde i dem, de høje hjørner gør at man kan sidde godt med fuserne oppe og en bog 🙂

  • M. Vinter Reply

   Hehe – det lyder skønt! Kunne være jeg skule have mig sådan et herreværelse 😛
   Lyder skønt – har kun prøvet at se i en enkelt, som desværre var alt for stiv i det :-/

Write A Comment