Kom med indenfor for hos Annemette som bor i en skøn lejlighed i smilets by, Århus. Annemette har en skøn og personlig indretning og er ikke bange for at kombinere nyt og gammelt – hvilket jeg jo er kæmpe fan af!

Mit navn er Annemette, jeg er 27 år og jeg bor i Århus. I december 2015 flyttede jeg for første gang i egen lejlighed lidt uden for centrum af Århus. Jeg har boet i Århus i 8 år ca., hvor jeg har boet i forskellige delelejligheder med andre. I en lang periode syntes jeg, at det var rigtig hyggeligt at bo med andre, men jo ældre jeg blev jo større behov fik jeg for at få min egen lejlighed. Da lejlighederne i Århus er ret dyre, har det været rigtig svært at finde en et eller to værelses lejlighed i Århus C. Jeg er derfor flyttet lidt udenfor centrum og har fået en dejlig to værelses lejlighed på 60 kvm. Min lejlighed er bygget i 70’erne og er ikke istandsat siden, andet end den normale gulvslibning og maling ved ind- og udflytning. Jeg er heldigvis stor fan af genbrug, loppefund og generelt gamle ting. Så jeg sætter stor pris på de ting i min lejlighed, som bærer præg af fortiden. F.eks. er mit badeværelse med lyseblå klinker og meget småt. Mit køkken er ligeledes med lyseblå klinker og teak skabe. Teak skabene går igen i min gang og ved alle døre i lejligheden. Jeg synes det har sin egen charme og jeg forsøger, at indrette i stil med lejligheden, dog med et moderne tvist her og der.  

1 2 3Jeg har stort set altid indrettet med gamle ting, da jeg synes det giver en personlig stil og det har sin helt egen charme. Jeg har arvet rigtig mange ting efter min mormor og bedstefar (farfar), de gik begge bort sidste forår. Jeg savner dem begge rigtig meget, da vi var meget tætte, derfor er jeg rigtig glad for at kunne have så mange af deres ting i min lejlighed. På den måde bliver jeg mindet om dem hver dag og jeg føler stadig, at de på en måde kan være en del af mig.

For mig er det vigtigt at kende sig selv, sin identitet og sin historie godt, da jeg synes de faktorer spiller en stor rolle ift. sin indretning af sit hjem. Hvis man ikke kender sig selv godt, føler jeg ikke, at man kan være ordentlig tilstede i sin indretning af sit hjem. Mit hjem er min base, mit ”helle”, et sted, hvor alle skal kunne slappe fuldstændig af og bare være til. Det skal være et sted, hvor jeg samles med mine venner og familie og hygger mig, et sted hvor jeg selv, men også mine gæster får lyst til at sætte sig ned og slappe af. Derfor er hygge rigtig vigtig i min indretning, jeg kunne ikke bo i et klinisk hvidt hjem, da jeg simpelthen ikke ville føle mig tilpas. Jeg tror heller ikke jeg ville have det godt med at bo i et helt nybygget hus, da jeg ville mangle, at huset havde sin egen historie.

4 5 6 7Men når det er sagt, så har jeg også nogle skøre indretningsregler, som jeg selv har opfundet og hvorfor og hvordan, det ved jeg ikke. Men i min stue skal der være en væg, som er næsten tom for planter, plakater, hylder osv., da jeg føler, at hvis der er ”fyld” på alle vægge, så bliver rummet overfyldt og jeg føler det bliver rodet. Ja, jeg ved godt det er skørt – men indtil nu (8 år som udeboende), så har det faktisk fungeret ret godt.

Hvor og hvordan finder du inspiration til din indretning? 

Da jeg flyttede i december og for første gang skulle indrette en hel lejlighed alene, brugte jeg Instagram, Pinterest og et par blogs til at hente inspiration til min indretning. Jeg havde en del møbler i forvejen, da jeg havde et stort værelse i min daværende delelejlighed, plus jeg havde arvet en del møbler i foråret. Jeg havde en indretningsstil i forvejen, jeg skulle ”bare” finde ud af, hvordan jeg bedst muligt fik udnyttet al den plads jeg pludselig fik. Samtidig havde jeg gået med nogle ideer forinden (f.eks. min hyldevæg), der brugte jeg pinterest rigtig meget til at finpudse min idé. I dag elsker jeg min hyldevæg, da der er utrolig meget dynamik omkring den ift. forskellige udtryk, da jeg konstant kan flytte rundt på enten tingene eller hylderne.

8 9 10 11

Hvad er det mest underlige du ejer?

Det underligste jeg ejer, må være min morfars gamle kamera, det har fået en hel særlig plads i min hyldevæg. Det sjoveste jeg ejer må derimod være min hjemmelavede hatte ”hylde” af en kæp, jeg fandt på en skovtur.

Hvor gør du dine bedste boligkøb og har du nogle nye i tankerne?

Det er svært at sige præcis, hvor jeg gør mine bedste boligkøb, da det kommer meget an på, hvad jeg leder efter – om det skal være noget nyt eller brugt. Jeg har altid været stor fan af DBA, der falder jeg tit over nogle fine ting til fornuftige priser. Og ellers elsker jeg loppemarkeder. Hvis jeg skal handle nye ting til mit hjem, kommer det meget an på, hvad jeg er på jagt efter. I øjeblikket har jeg udset mig den fineste mørkeblå velour sofa fra Ilva, den håber jeg meget flytter hjem til mig i løbet af 2016.

12 13 14

Hvilke fremtidsdrømme har du for dit hjem og hvad er dit ultimative drømme køb?

Jeg er i øjeblikket i gang med at lave en billedvæg af gamle rammer, jeg har arvet fra min mormor og bedstefar. Det bliver en blanding af billeder fra min barndom, fra nu, af min familie og venner, men også forskellige posters. Jeg leger også lidt med ideen om, at male væggen bag min sofa i enten støvet grøn eller mørkeblå. Og så håber jeg selvfølgelig, at jeg får råd til en ny sofa i år, og ellers er jeg ret vild med sofabordene i marmor med messingstel fra Ox Denmarq. I fremtiden ville jeg elske, hvis min kommende mand og jeg kunne få råd til en gammel patriciavilla eller et nedlagt landbrug, hvor man selv kan gå og sætte det i stand. Så huset både bevarer sin historie og vi stadig kan sætte vores eget præg på det.

Jeg er skudt i din lejlighed Annemette, som bare emmer af historie, god smag og ikke mindst hygge!

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

Write A Comment