Jeppe der er en kær blogger kollega, som virkelig har sans for boligindretning! Han har været så flink at tage os med på rundtur i hans forhenværende lejlighed København, som emmer af karakter og sjæl. Lige som jeg allerbedst kan lide det! Rigtig god fornøjelse.

Jeg købte lejligheden i 2012, på det tidspunkt var jeg 24 år, og dette var min egen første bolig, købt og betalt af mine egne penge. Indtil da havde jeg kun boet til leje i bofællesskaber.

Det var nu fuldstændig op til mig selv at indrette den, som en blankt lærred. Det gav et hav af muligheder, men også visse begrænsninger, dels havde jeg kun 51 kvm. at gøre godt med, og dels havde jeg prioriteret at bo på en sidegade til Strøget i København= meget dyr kvadratmeterpris. Så pengene var derfor også små. Jeg kunne helt sikkert have fået en anden og større bolig et andet sted. Men jeg valgte bevidst at bo småt, men centralt, netop fordi jeg godt kan lide byens pulserende liv.

Når det så er sagt, så er jeg vokset op, ikke bare på landet, men på en lille ø syd på, ved navn Bogø. Så Københavnerliv står i stærk kontrast til øidyllen jeg ellers er vant til. Det er også grunden til jeg har valgt, at indrette mig som jeg har, det med kontraster, natur og ro har nemlig været et gennemgående tema både i denne bolig, og de lejligheder jeg har haft sidenhen.

Mange af de materialer jeg har brugt i lejligheden, har en direkte tråd tilbage til Bogø. Trævæggen er f.eks. lavet af et kirsebærtræ- fældet på Bogø. Min tanke var at få en rustik væg, det var vigtigt for mig, at det ikke blev for ”pænt”, derfor skar jeg det op med motorsav, uden at måle tykkelsen. Så når man står med siden til væggen, kan man se niveauforskellen på træstykkerne. De er alle lavet på øjemål. I min blog finder du en guide til hvordan man laver sådan en træ væg.

Det samme gælder med fotostaten i køkkenet. Køkkenet er jo ellers ikke meget større end et tekøkken. Så for at få en ekstra dimension og skabe noget dybde lavede jeg denne fotostat. Det er et billede jeg selv har taget af Østerskov på Bogø, en forsommerdag med bøgen i fuld flor. Billedet sendte jeg ind til et tapetfirma som kunne lave fotostater på mål, og et par uger efter modtog jeg mit tapet, klar til at sætte op.

Lejligheden var hvid over det hele da jeg købte den – og potentialet var slet ikke udnyttet. Det var ellers en yderst charmerende lejlighed, som sagt beliggende i det allerinderste af Kongens København, men ydermere lå den i et baghus, øverst oppe, med fransk altan og et stor ovenlysvindue midt i stuen. Så lysindfald og roen var total, på trods af et tætpakket strøg, var der stadig helt roligt i lejligheden.

Det allerførste jeg startede med var at banke ned til rå mursten på de to endevægge, ejendommen er fra 1700 tallet, så bag pudsen, gemte der sig de smukkeste mursten. Jeg kan klart anbefale at gøre dette inden man flytter rigtig ind (hvis man har mulighed for det), det støver helt enormt, så det er fedt at få klaret inden ens møbler flytter ind. Jeg har lavet en guide i min blog til hvordan man laver en sådan murstensvæg.

I det hel taget var det vigtigt for mig at skabe en hulestemning, som kunne få mig ned i gear efter en ellers hektisk dag. Det synes jeg er lykkes, det var en fornøjelse at bo lige midt i det hele, og stadig have fornemmelsen af at kunne gemme sig, ”desværre” har jeg en stor skabertrang, så da lejligheden var færdig og jeg ikke kunne lave mere, så syntes jeg det ville være synd hvis jeg skulle rive noget af det ned jeg lige havde lavet, for så at udføre en ny ide- det gjorde at jeg til sidst solgte lejligheden, og sidenhen har haft et par andre projekter, som alle er blevet spektakulære. Denne er stadig noget særligt, da den var den første.

Tusind tak fordi vi måtte kigge med Jeppe! Jeg håber I nød at kigge med lige så meget som jeg. Hvis du finder Jeppe inspirerende, så ligger han også en masse lækkert op på sin Instagram!

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

Write A Comment