Jeg er formentlig ikke den eneste, der har lagt mærke til Karinas flotte hjem på Instagram, hvor hun går under navnet @K_HINDSGAVL. For selvom hun ikke har haft profilen særlig længe, så har hun gjort sig bemærket. Hvis du endnu ikke har været forbi, så gør dig selv den tjeneste! Karina byder os indenfor i hendes lille lejlighed. Et hjem hvor genbrug bliver budt velkommen med åbne arme!

Så længe jeg kan huske, har jeg været meget optaget af æstetik og hele filosofien bag. Interessant for mig hertil er menneskets tilbøjelighed til at glæde sig over den måde, som fænomenerne i vores omverden fremtræder på. Fænomener som med deres former, farver, udtryksfuldhed og velskabthed, for en stund nærmest kan gøre os lykkelige. Men endnu mere interessant er det, at vi alle sammen oplever det æstetiske forskelligt. For hvad jeg finder smukt og fint, kan for andre mennesker forekomme rædselsfuldt – og omvendt.

1 2 3

Da jeg var en lille pige havde jeg en enorm trang til at samle på små finurlige genstande og objekter. Jeg kunne bruge timevis på at placere mine nye ting på mit lille værelse, således at de passede med resten af mine sager. Jeg kunne ikke fordrage asymmetriske ting og skæve vinkler, hvorfor jeg af den grund gik udsædvanligt meget op i, at mine små opstillinger skulle være behaglige at se på. Orden var dengang nøgleordet i min lille pigehjerne, og det var for mig den vigtigste ingrediens, når det kom til opnåelsen af æstetisk velbehag. Som jeg blev ældre måtte jeg erfare, at orden har en ven – nemlig kaos. Denne erkendelse, at orden ikke kan eksistere uden kaos, blev katalysatoren til en ny interesse, nemlig menneskets psyke og den tvetydighed alle mennesker besidder. En psyke, der konstant er i konflikt mellem det gode og det onde. Hertil kan man spørge sig selv, hvad aIt dette har at gøre med min boligindretning? Jo, det er super vigtigt for mig, at jeg kan genkende mig selv i min hjemmelige omgivelser, hvorfor jeg også gør en dyd ud af at justere og omdanne tidens boligtendenser, således at de afspejler mig. Mere specifikt kommer ovennævnte interesser til udtryk, ved kontrasten mellem de bløde og lyse tekstiler og en lidt bizar kunstsmag. Jeg holder meget af afbildet ansigter og med et ansigt hører der, overraskende nok, også et sæt øjne med – i mit lille hjem har jeg mange øjne rettet på mig. I en større kontekst afspejler det vel i stor grad samfundet? Menneskets psyke er klart en vigtig inspirationskilde for mig – en kilde jeg finder uhyggelig fascinerende.

4 5 6 7

Hvordan vil du beskrive din egen stil?

Nogen vil måske mene, at min boligindretning til tider kan være lidt underlig – det er okay med mig. Jeg bliver selv tiltrukket af ting der på den ene eller den anden måde adskiller sig i form og stil, hvorfor dette måske også afspejler sig igennem det ”underlige” i min indretning. Jeg har en udstoppet musvåge stående, og som nogle mennesker muligvis finder en anelse provokerende eller etisk ukorrekt. Det synes jeg er helt fair! Men hvad er forskellen på en smuk udstoppet rovfugl (der engang har været fri), og en lædersofa vis skin har tilhørt en vidunderlig kalv? Jeg peger ikke fingre af nogen – for jeg synes selv at lædersofaer er lækre, men jeg synes det er et spændende aspekt at have med, når det drejer sig om at indrette.

Hvor finder du inspiration til din boligindretning?

Når alt denne sludder for en sladder så er sagt, bruger jeg da også enormt meget tid i fællesskab med mine lækre venner – kaffen og diverse boligmagasiner. Jeg ved næsten ikke noget bedre end at komme hjem fra en (til tider alt for hjernevridende) forelæsning, og hive et boligmagasin frem – det er for mig ren terapi og afkobling.

8 9 10

Hvorfor har du valgt at indrette med så mange forskellige genbrugsfund og hvor finder du dem henne?

Jeg har ikke et hjem fyldt med lækkert design og dyre møbler – men derimod møbler og genstande som jeg finder rundt omkring på diverse loppemarkeder, genbrugsbutikker og jeg har efterhånden også fundet mange lækre fund, ved at køre vidt omkring når der er storskrald. Det er sådanne steder hvor det rigtige guld findes. Når glorien så er pudset, er det jo ikke fordi jeg ligefrem afskyer at købe en helt ny genstand med hjem. Men fra mit standpunkt som studerende, er det begrænset hvor meget dyrt design pengepungen kan hive med hjem.  

Hvad er dine bedste tips til at indrette med genbrug?

Mit tip til at indrette med genbrug er, at man skal tænke helt ud af boksen. Bland de små finurlige genstande med underlige porcelænsansigter eller anden form for ”underlighed”. Bland derudover det nye med det gamle, høje figurer med små vaser eller krukker. Hermed opnår man et lidt atypisk udtryk.

11 12

Hvad drømmer du om at købe til dit hjem?

Mit næste køb er muligvis en ny Daybed – min nuværende har efterhånden holdt til mange bagender.

Mange tak fordi vi måtte kigge med hjemme hos dig Karina – det har været virkelig interessant! Er vild med din passion for genbrug og deler den med dig.

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

5 Comments

  • M. Vinter Reply

   Der må jeg desværre være dig svar skyldig Ida, men jeg skal nok prøve at høre Karina ad 😀

  • M. Vinter Reply

   Hørte lige Karina og det har desværre et par år på bagen, men det er fra Kvickly 🙂

 1. Så flot! Hvor er kommoderne fra, og det grå mønstrede tæppe?

  • M. Vinter Reply

   Der må jeg desværre være dig svar skyldig, men måske du kan få fat i Karina på hendes instagram @K_HINDSGAVL 😀

Write A Comment