Velkommen til skønne Fie som har et hjem, jeg er faldet pladask for. Stilen er anderledes, spændende, vovet og bare alt for fed! Jeg elsker de mange unikke detaljer og at det er et hjem, man kan gå på opdagelse i!

Jeg bor sammen med min kæreste, og mine to tvillingepiger på 6 år og vores nyligt ankommende gravhund, Mille. Vi flyttede lidt syd for Århus, fra Fredericia, sidste sommer, hvor vi bor i en 3. værelses lejlighed.

Jeg går sindssygt meget op i min bolig, det er her jeg bliver fyldt op, slapper af, og får energi. Så det er vigtigt for mig at omgive mig med ting, jeg finder smukke, lækre og giver mig “noget”. Det betyder meget for mig, at de der kommer i mit hjem, kan mærke det er mig der bor her. Jeg elsker farver. Pt. fylder farven orange rigtig meget – så tæppe, stol, pynt og lamper i den farve, er flyttet ind. Når ja – og så har vi en orange Mini Cooper. Jeg synes farver giver personlighed, og gør hjemmet interessant, for mig.

Jeg har mødt en ny god veninde efter jeg er flyttet til Århus. Hun beskrev forleden mit hjem, som et sted, man kan gå på opdagelse i. Der er nemlig sat ting rundt omkring, hvor der lige er en liste, eller hylde. Det synes jeg er mega fedt! En ting er at jeg selv får noget ud af at gå rundt herhjemme, men at andre også gør, gør mig glad. Jeg vil gerne have mit hjem er spændende, giver en oplevelse og fortæller en historie.

Jeg “tror” på godt design, på at det kan betale sig at investere, og at det kan følge med tiden og holde i længden. Det kan godt virke lidt voldsomt, at indrette sig med så mange dyre møbler, men jeg synes at plastik dyr og beton klodser, er med til at hive det lidt ned på jorden igen.

6 Hvor og hvordan finder du inspiration til din indretning?

Jeg finder boliginspiration overalt! Jeg er altid på udkig efter nye ideer, og sjove påfund. Jeg tiltrækkes især af farver. For nyligt købte jeg en hel del gamle små legetøjsbiler, i fine farver. De er vildt hyggelige- og giver “tv-bænken” et pift.

Jeg har altid holdt at skæve ting, helt fra barn har jeg samlet ting til mit værelse. Gamle skilte, sjove figurere og ikke mindst design. Design har altid fyldt meget for mig. For mine konfirmationspenge- købte jeg en pink Verner Panton stol. Jeg har den stadig, dog i kælderen. Tror aldrig jeg kan skille mig af med den.  

Det var en kæmpe drøm, den dag jeg blevet ringet op, af et fragt firma, at de altså lige kom med et “blødkogt æg” til mig. Jeg forstod intet, heller ikke da de forklarede at de skulle aflevere Arne Jacobsens æg, altså stolen. Jeg var sikker på det var forkert, indtil jeg fik fat i min kæreste. Han arbejdede på daværende tidspunkt i udlandet- og ville overraske mig. Det lykkedes! Jeg kan stadig ikke lade være at røre ved den, næsten hver gang jeg går forbi. Det er simpelthen så smuk. Generelt, er jeg vild med, især, dansk design, men jeg synes helt sikkert det skal mixes med “lidt personlighed”.

9 Hvad er historien bag den fede tyggegummi automat?

Jeg kan faktisk ikke huske hvor ideen kommer fra. Jeg fik bare helt vildt lyst til at have sådan en, for en 6-7 år siden. Jeg nåede at fortælle det til min onkel, som skulle holde jul hos mig. Så det endte med at han gav mig den i julegave. Havde lidt luret det, da jeg havde fået forbud mod selv at købe en. Det var en virkelig god gave og jeg er stadig ligeså vild med den, i dag. Har endda overvejet at anskaffe mig flere! Jeg kan ikke altid styre mig, hvis der er noget jeg er vild med, så ønsker jeg mig mere. Ligesom min besættelse af “hunde”.

Hvor gør du dine bedste boligkøb og har du nogle nye i tankerne?

Jeg er 110% afhængig af DBA og jeg har købt mange af de ting jeg har, der. Min Eames gyngestol, den orange Foscarini lampe, Verner Panton fotokunst, de fleste af mine Magis Puppies. Senest har et par Cambells suppedåser, designet af Andy Warhol fundet vej. Og ja det er bare nogle af dig ting jeg har købt der! Det er fedt at købe brugt! Du får bedre priser og du kan være heldig at få fat i noget, der ellers ikke er lige til at få.

Jeg håber mit næste større køb bliver en Snoopy lampe i grøn, fra flos. Den er så flot! Jeg ved ikke hvor den skal stå, men det tager jeg til den tid. Hvis det ikke bliver lampen, kunne det godt ende med en PK 22 stol fra Poul Kjærholm, den drømmer min kæreste om. Men der går nok lidt tid, da vi lige har indkøbt ny stol. Så mon ikke der når, at snige sig nogle andre småting ind først.  

14 Hvilke fremtidsdrømme har du for dit hjem?

Mine fremtidsdrømme er at få mere plads! Så jeg kan have 50 forskellige stole, og 35 lamper. Men der sker ikke i nærmeste fremtid, så i stedet drømmer jeg om, at skære ned i sagerne. Det er ved at blive lidt for meget, og med hund og to børn, bliver der hurtigt rodet. Desværre lider jeg ikke af rengørings vanvid, så det virker nogle gange lidt overskueligt at skulle komme igennem. Det kan også gå lidt ud over, vores ellers fine ting, at det hele er lidt sammenklemt. Så håber snart jeg løber tør for DBA annoncer!

Udover mine lampe og stole ønsker, håber jeg egentligt bare på, at få afsluttet mine projekt med køkkenlåger, og få en lampe op i vores gang. Lampen købte vi i sommers, men det kan godt være et stort projekt, at få sådan en hængt op!

Din indretning er virkelig unik og spændende – hvilke råd kan du give til de af mine læsere, som ønsker at opnår samme resultat?

Det bedste råd jeg kan give videre er. Gør din indretning personlig og vælg med hjertet! Det lyder måske lidt plat, men det er det slet ikke. Gå efter ting, møbler, nips, billeder, som tænder noget i dig og som du føler dig draget af. Lad være at kopier alt fra bladene og Instagram. Køb f.eks. kun en Kubus stage hvis du syntes den er flot og gør noget for dig. Ikke bare fordi den er oppe i tiden og alle andre har den. Mærk efter, køb både kvalitet og “skrammel” og vær ikke bange for farver! 

Dine råd er hermed givet videre Fie og tusind tak fordi vi måtte se dit skønne hjem!

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

Write A Comment