Jeg blev for første øjekast vild med Miki’s indretning og drømmer selv om, at have så meget grønt i mit hjem en dag. Derfor kunne jeg heller ikke dy mig for at høre, om han havde lyst til at sende mig lidt billeder og sætte ord på hvad indretning betyder for ham. Heldigvis sagde han ja, og derfor vil jeg i dag byde velkommen til Miki og hans inspirerende hjem!

hjemmehosmiki-1 hjemmehosmiki-2 hjemmehosmiki-3Min mand og jeg var sammen i 5 år inden vi flyttede sammen i en ny fælles lejlighed på 108 m2 på Østerbro i København, den 14. december 2015. Vi var enige om at vi hver især skulle have de ting og møbler med, som vi ønskede at have med i vores fælles hjem, og at den, som ejede tingen/tingene, havde vetoret. Vi blev uden diskussion enige om alle store møbler og om alle de nips og køkkenting vi skulle have med. Resten gav vi væk.

Vi var enige om at vores hjem, skulle være et hjem, hvor man altid var velkommen. På daværende tidspunkt arbejdede min mand frivilligt med flygtninge, og det var derfor afgørende, at vi fandt en lejlighed, hvor folk kunne overnatte i et ekstra værelse. I begge vores hjem vi boede i før, havde vi hver især mange og kæmpe store planter. Så det blev meget hurtigt den røde tråd i vores indretning: Planter, liv, sydlandsk stemning og varme.

hjemmehosmiki-4 hjemmehosmiki-5 hjemmehosmiki-6 hjemmehosmiki-7Hvad er essentielt og fundamentalt for jeres hjem og den måde I har indrettet jer på?

Jeg vil ikke tale grimt om andres hjem, men jeg har snakket med min mand om, hvad det mon kan skyldes, at folk synes vores hjem er så unikt og personligt. Vi er kommet frem til følgende forklaring: Vi har stort set intet fra et boligblad i vores hjem. Ingen af os har ejet et boligblad eller kigget i et i de sidste 15 år. Vores hjem er sammensat af arvede ting, loppefund og nyindkøbt, som vi er faldet for i en butik uden at have set i sammenhæng med andre ting i et boligblad. Og så en masse ting fra rejser. Så vores hjem kan ikke bare kopieres. Vi ejer heller ikke ting, som ikke bruges. Der står ikke ting til “pynt” som KUN er pynt. Alt bruges. Vores fine kasser i reolen bruges til opbevaring, vores vaser bruges jævnligt til at lave stiklinger og til blomster og alle bøger bliver enten taget i brug ved madlavning eller rejser og ellers er det bøger, vi har været glade for at læse. Så vi bruger vores hjem og har det ikke bare fordi det skal se pænt ud. Og så skifter vi aldrig ting ud. Der kommer løbende lidt nyt til. Mest planter dog. Men vores hjem ændrer sig ikke bare fordi boligtrenden ændrer sig. Det er de tanker vi har gjort os.

Hvordan har i valgt at indrette jeres overetage?

På vores første sal har vi et stort fordelingsrum, som ikke er let at indrette. Det er det ikke, fordi der er en trappe til underetagen på den ene side, og ellers døre alle steder. Så her besluttede vi os for, at der skulle være et hav af store planter. Der udover synes vi det var vigtigt at rummet ikke bare blev et gennemgangsrum, men at det blev et rum, man har lyst til at opholde sig i. Og det har vi fået skabt!

Vi fandt plads til min mands gamle spisebord, som han har fundet på et loftrum i et boligkompleks, han engang har boet i. Vi stillede tre stole, blandt andet to gamle stole arvet fra hans mormor, som er fra de gamle DFDS konferencerum. Her kan man sidde og nyde aftensolen med kaffe eller når man arbejder hjemme. Lyset er smukt her i eftermiddags- og aftentimerne. Og de store planter skaber dynamik og liv.

hjemmehosmiki-8 hjemmehosmiki-9 hjemmehosmiki-10 hjemmehosmiki-11Man kan også sidde ved et sofabord i rummet ved siden af. Det er vores gæsteværelse. Det var vigtigt for os, at også dette blev et rum, vi selv havde lyst til at være i og som skulle være en integreret del af vores hjem, og ikke bare stå ubrugt hen, indtil der kom gæster. Så vi ledte med lys og lygte efter det eneste nyindkøbte møbel, siden vi flyttede ind: en sovesofa. Sovesofaer er pr. definition aldrig synderligt smukke. Men vi fandt frem til en dansk producent, som faktisk laver dem æstetisk smukke. Vi købte en og brugte et af vores to sofaborde, til at skabe dagligstuestemning i rummet.

Hvorfor har I planter i jeres badekar?

Vi har et meget specielt badeværelse på 1. salen, hvor der for enden af en gang, er en badesektion med badekar sænket en meters penge ned i gulvet, og en bruseniche. Ovenover er hele loftet et stort elektrisk ovenlysvindue. Og da ingen af os bryder os synderligt om karbad, har vi placeret store tropeplanter i badekaret, som bor dér permanent. Man får sådan en sydlandsk spa stemning når man står derude. og bruser sig. Der er højtalere i væggen, så man kan samtidig høre musik og bare koble helt fra. Planterne gør os glade. Hver morgen går jeg smilende og glad på arbejde, fordi jeg har stået i badet og kigget på de smukke tropeplanter.  

hjemmehosmiki-12 hjemmehosmiki-13 hjemmehosmiki-14 hjemmehosmiki-15Fortæl lidt om jeres smukke kobber væg i køkkenet

Vi var heldige at flytte ind i en lejlighed, som var blevet totalt ny renoveret nogle år forinden, og den er meget unikt renoveret, med specielle materialer og træsorter, og unikke vinkler. Køkkenet har en hel væg bag det kæmpe komfur, med kobbermosaikker. De er vanvittig smukke og skinner meget smukt og varmt når dagslys og sol rammer det. Kobberfarven komplimenterer naturtemaet i vores hjem meget smukt. Alle materialer man har brugt er mørke. Ovenpå er døre og vindueskarme lavet af Wengetræ. Mørkt, råt og unikt. I køkkenet er bordpladerne mørke og trappen, som er en “svævende trappe” er lavet af samme mørke træ som bordpladerne.

Hvordan bruger i jeres skønne terrasse?

Vores terrasse er små 10 m2. Min mand dyrker have med sin mor i Ballerup, så vi er selvforsynende med grøntsager en stor del af året. Pt. har vi stadig hjemmedyrkede hvidløg og forskellige kålsorter. Men her i byen har vi jo ikke på samme måde mulighed for at dyrke have, så det var essentielt da vi ledte efter lejlighed, at vi fik en lille tagterrasse til spiselige planter. Og det var og er min mands ønske: Alt, som skal være på altanen (af planter) skal kunne spises. Så vi har basilikum, thaibasilikum, tagtomater, figen, lavendel, tallerkensmækker, morgenfrue, timian, rosmarin, chili, hestebønner, koriander, kumquat (citrus-sort hvor man spiser alt inkl. skrællen), citroner. Derudover har vi to borde, som vi har olieret og fire stole. Vi valgte små cafeborde (som står sammen), så det var fleksibelt at rykke rundt på.

hjemmehosmiki-16 hjemmehosmiki-17 hjemmehosmiki-18Vi har en gammel stige med afskallet maling, så vi har adgang til taget, hvor vi kan kravle op med et tæppe og et glas vin og nyde den sidste aftensol. Som eneste belysning har vi to lyskæder med varmt led lys og en masse lanterner. Der er udendørs højtalere, som tåler at stå ude hele året i alt slags vejr, så vi holder tit vinhygge om sommeren med lanterner og lyskæder og musik fra alle verdenshjørner. Det er også her vi om eftermiddagen sætter os op med kaffen efter arbejde. Og det er her vi spiser aftensmad hver aften hele sommeren.

Der er vandhane med både koldt og varmt vand på terrassen, så det er let at vandet planter og tage sig et glas vand. Der er også en udendørs stikkontakt, som man kan oplade sin telefon, uden at skulle gå ind.

Så skønt at høre endnu mere om jeres spændende hjem Miki. Det har været en fornøjelse!

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

4 Comments

  • M. Vinter Reply

   Jeg har det helt på samme måde Noura 😀
   Tusind tak for din kommentar.

  • Malene Vinter Reply

   Ja ikke – er også vild med det 😀
   Og det var skam så lidt 😉

Write A Comment