Er det ikke rigtigt at tit når man ser billeder i et boligmagasin, online eller i et af de der indrettede værelser i en møbelforretning, at man tænker ”sådan gad jeg godt at mit hjem så ud”. Det er der mange der tænker. Men når det så kommer til stykket, ved vi jo godt at det bare er til for at give os nogle ideer. Det ville jo være frygtelig kedeligt hvis alle hjem lignede hinanden. 

I dag er der så mange ting vi nyder at lave derhjemme, gode film, bøger og andre muligheder på internettet: som at spille kort og spil osv. Så det at have et hyggeligt hjem er nærmest et must, hvis du kan lide at slappe af og være hjemme. Lad os se på nogle gode ideer og råd til hvordan man kan lave sit unikt, give det nyt liv og gøre de ekstra hyggeligt.

  1. Første gode råd er ikke at lade dig påvirke alt for meget af andres stil og hvad der er populært. Vær tro mod dg selv når det kommer til indretningen af dit hjem. For at du rigtig føler dig hjemme i dit hjem, skal du selv være helt vild med det! Det kunne måske være en god ide at lave nogle hjemmeprojekter. Kan du bygge et lille praktisk eller fint møbel? Kan du male eller tegne et billede? Hav personlige ting og minder stående fremme. Ting der putter et smil på dine læber.
  2. Alt gammelt er godt. Køb ikke kun nye hvide møbler. Du kan finde så mange fantastiske møbler på loppemarkeder. Hvis ikke du er vild med farven kan du jo altid male det og sætte nye håndtag eller knopper på. Du kan for eksempel finde fine stel af, tallerkener, glas, bestik, osv. Små møbler borde, skamler, lamper, hylder og potteskjulere. Pointen med disse fund er, at ikke alle har dem. Det har en historie der er hyggelig og er med til at skabe hygge i hjemmet.
  3. Pas på dit hjem ikke bliver for sterilt og ”perfekt”. Der er helt sikkert dejligt når ens hjem er rent og ryddeligt, men det kan skabe liv i hjemmet når man rusker lidt op i tingene. For eksempel er det meget moderne lige nu at stille ens møbler på skrå, hænge ens billeder lidt tilfældigt op osv. Vær ikke bange for at tænke ud af boksen.
  4. Noget der virkelig bidrager til en god og hyggelig stemning, er farver! Glem ikke at inddrage farver og gerne mange af dem. Det kan være som nævnt tidligere dine møbler eller ting, men hvis du er modig, kan det også være en hel væg eller et værelse.
  5. Sidst, men ikke mindst har planter virkelig mange fordele for vores hjem og faktisk også vores helbred. Udover at rense luften som er sundt for os, bringer det liv ind i vores hjem og ser smadderflot ud. Der er et hav af planter at vælge mellem, planter der er lette at passe, store og små planter, udendørs og indendørs osv. Du kan gå i den lokale plantebutik og spørge om gode råd hvis du ikke har meget erfaring eller søge online efter mere specielle planter. Med planter kommer også valget af potteskjulere. Igen er der så mange muligheder, både nye og fra genbrug, i alle farver, former og størrelser.

Hvis vi skal opsummere lidt, så gælder det måske mest om at tænke ud af boksen og være tro mod sig selv og sin egen smag. Nogle gange kan det være svært at være kreativ og finde på de der gode ideer. Der er internettet en kæmpe hjælp. Tænk på hvilke farver du godt kan lide og søg på for eksempel orange indretningsideer, møbler eller ting. Eller sæt dig ind i forskellige stilarter og tag ideer fra flere af dem. Det handler egentlig bare om at komme i gang og prøve sig frem. Det kan kun blive godt!

Author

Write A Comment