Mange bliver inspireret af de mange fantastisk gør-det-selv projekter som publiceres på sociale medier og lignende steder. Det er typisk vægge, indretning og sågar pejse. Vi ser i større grad personer, der sprænger ud i at bygge sin egen terrassevarmer.

Du kan jo faktisk også bygge din egen terrassevarmer ganske simpelt med en udendørs brænder til bioethanol eller gastilslutning fra Biopejs Shop. I og for sig så kræver det bare, at du laver en udskæring i det materiale, du nu ønsker og så nedfælder selve brænderkomponentet. Det lyder ret simpelt, ikke? Det er det også!

Udendørs varmer til bioethanol

Bioethanol som udendørs varmekilde er utrolig nemt at konstruere, hvis du i forvejen har lidt håndværkerevner på privat niveau. Det gælder netop specielt, hvis det er til bioethanol, fordi her skal du ikke tænke over nogen tilslutning. En biopejs brænder er egentligt bare en avanceret stålkasse, så du skal ikke forbinde den til noget elektronik eller en gasflaske.

Ildstedet påfyldes oppefra ved at hælde brændstof ned i selve åbningen i brandkarret, hvorefter det antændes med en lighter. Det kan være en god idé at afskærme flamme med glas på alle sider, så du undgår for meget vind og træk i flammen. Det kan påvirke forbrændingen, så forbruget øges og flammen er ustabil.

Terrassevarmer til gasflaske

Hvis du ønsker at lave din egen udendørs terrassevarmer til gas, så bør du tænke gasflaskens placering ind. Disse flasker til gas fås i forskellig fysisk størrelse og sågar vægt, så nogen gange kan de placeres under ildstedet, hvis det er højt nok. En almindelig gasflaske på 11 kg måler 56 cm i højden, hvilket kan være relativt højt, hvis det eksempelvis er til et terrassebord, i og med brænderen også nedsænkes og fylder under bordet. Derfor ses ofte, at 5 kg gasflasker er anvendt til formålet. Disse måler ca. 34 cm i højden.

Et lille trick for førstegangskøberen kan være at købe en af de nyere letvægtsflasker til gas, som er langt lettere at løfte end de klassiske tunge gule gasflasker. Ombytningsprisen er den samme, men hold op, hvor er det mere komfortabelt at løfte letvægtsflaskerne – særligt når du skal have dem med fra byggemarkedet eller tankstationen, hvor de er fyldte.

Do it yourself og få lidt til den personlig selvrealisering

Der er ingen tvivl om, at din nabo ikke har lavet noget magen til, fordi eksemplerne på hjemmebyggede terrassevarmere er minimale. Du kan lave en model, der passer perfekt i din stil og efter dine mål, der nu er relevante for netop din terrasse.

Én ting er at nyde de betagende flammer, men det giver også lidt til selvtillidskontoen at have designe og udarbejde sin egen terrassevarmer med pejs i. Er du en rigtigt gør-det-selv person, så se efter flere af vores DIY guides.

Author

Write A Comment