Jeg er en sucker for lamper og selvom jeg normalt gerne vil lave dem selv eller finde nogle spøjse af slagsen på diverse loppemarkeder, som ingen andre har – så er jeg ret sikker på, jeg ville blive henrykt for en Caravaggio lampe! De er simpelthen så simple, fine og tidsløse – en helt perfekt kombination hvis man skal være glad for et produkt mange år frem i tiden!

– Se alle Caravaggio lamperne her –

Skærmen er forgivet i bløde feminine kurver mens ophænget fremstår mere maskulint. Dette gør at lamperne går op i en højere enhed og er elsket af begge køn. Det koncentrerede nedadrettet lys, der ikke blænder på grund af skærmens dybde, giver et behageligt og blødt lys, både over spisebordet, ved sofaen, i køkkenet eller hvor man skulle have lyst til at benytte en af de flotte Caravaggio lamper. Jeg er fan og jeg vil gerne vise og fortælle jer meget mere om lamperne, designeren og producenten bag.

Caravaggiolampe 1

Hvem står bag Caravaggio lamperne?

Designeren bag de flotte lamper hedder Cecilie Manz, men i kender nok bedre firmaet der står for produktionen – det er nemlig den danske belysningsvirksomhed Lightyears. Lightyears har eksisteret siden 2005 og Caravaggio lamperne har været med lige siden. Cecilie Manz har designet alle Caravaggio lamperne efter princippet om, at designet aldrig må få større fokus end selve lyset. Hun stræber efter innovation og har sans for detaljer! Caravaggio lamperne er et levende eksempel på dette, som kort tid efter deres lancering blev en ægte designklassiker, som mange dansker gerne vil have hængende der hjemme.

Designvirksomheden Lightyears holder til på Aarhus havn hvor de beskæftiger 18 medarbejdere, men udover det har de også Showrooms i København, Stockholm og München. Lightyears flotte lampe kollektioner, er at finde både hos private, men også større steder som hoteller, restauranter, forretninger og kontorer har taget deres skønne lamper til sig. Lightyears producerer lamper i høj kvalitet og robuste materialer, så de holder i mange år frem i tiden. Det samme gælder selvfølgelig for Caravaggio lamperne som eller er fremstillet i metal og er at finde i mange offentlige samt private rum.

Caravaggiolampe 2

Hvilke modeller findes der?

Udover at man kan få den populære Caravaggio pendel i flere forskellige farver og materialer – så findes der også en væg-, stander- og bordlampe i samme design. Måske kender i dem alle i forvejen, men hvis ikke skal i være velkomne til at kigge med her hvor jeg gennemgår dem én for én.Carravagio pendel

Pendelen

Caravaggio pendelen fås i fem forskellige størrelser, som bærer navnene P0, P1, P2, P3 og P4. Den mindste har en diamenter på 11 cm, mens den største har en på 55, så der er en væsentlig forskel. Caravaggio lamperne fås ikke i pangfarver, men derimod traditionelle farver som sort, grå og hvid, hvilket passer perfekt til det stilfulde design. Det er også muligt at finde pendelen i glas udgave og den er hurtigt blevet en af mine favoritter. Formgivningen kommer til sin ret og lampen er noget så elegant og let at se på!

Væglampen

Den elegante væglampe, har den klassiske flotte Caravaggio skærm, som er monteret på et flexrør, som gør det muligt at vippe denne, så Carravagio væglampelyset peger lige der, hvor man måtte ønske det. Foruden dette kan lampen dreje hele 180 grader hvilket gør den brugbar til mange formål. Skulle du derfor mangle en væglampe i stuen, køkkenet eller måske soveværelset, så er denne skønne lampe helt sikkert et godt bud. Lampen fås på nuværende tidspunkt i en sort og hvid udgave, men har jeg ladet mig fortælle, at Carravagio bordlampeder er to nye udgaver lige på trapperne.

Bordlampen

Bordlampen der for første gang så dagens lys i 2008, bærer igen den flotte skærm, som er karakteristisk for Caravaggio lamperne. Denne gang er designet dog en smule anderledes da skærmen er placeret er stykke nede på et rør. Det giver den lille bordlampe et karakteristik og lidt kækt look. At der under lampeskærmen gemmer sig et flexrør, som gør det muligt at vippe lampen op til 40 grader, forstærker blot det spændende udtryk. Lampen tændes ved at man trækker i en lille tekstilsnor, som hænger tæt ved fatningen.

Carravagio standerlampeStanderlampen

Standerlampen er en forstørret udgave af den lille bordlampe og har derfor de samme muligheder i forhold til vippefunktionen og tænd og sluk knappen. Selvom lamperne er identiske virker standerlampen mere pompøs og klassisk på grund af størrelsen. Lampen kan fås i to udgaver – enten sort eller hvid højglans og den måler hele 175 cm, så det er lidt af en lampe. Standerlampen er fantastisk flot og fortjener at komme til at stå i en stor lys stue, hvor der er masser af plads omkring den, så den rigtig kan komme til sin ret. Dette er desværre slet ikke noget jeg har mulighed for på nuværende tidspunkt og derfor vil bordlampen nok nærmere være den jeg skulle gå efter

Det var alle de skønne Caravaggio lamper, der er at finde på markedet netop nu. Man kan aldrig vide om der kommer nye til i den populære kollektion – jeg vil i hvert fald holde et vågent øje, i mens jeg sparer op til min helt egen!

Hvad siger i til Caravaggio lamperne fra Lightyears?

– Indeholder affiliate links –

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

Write A Comment