Måske kender i den allerede, måske gør i ikke, men hvis i spørger mig, så er den skønne Grasshopper lampe fra Gubi uden tvivl en præsentation værd. Ikke mindst på grund af det fantastiske navn, som jeg i hvert fald ikke kunne stå for!

Jeg så lampen selv for første gang ved en bekendt og blev fascineret af dens unikke og ret karakteristiske form, men jeg tænkte egentlig ikke videre over hvem der havde designet den, hvornår den kom til verden og hvor man kunne få fingrene i den. Men siden har jeg ikke kunnet lade være med at dykke lidt ned i historien omkring den unikke Grasshopper lampe og jeg synes, i skal have chancen for at læse med!

Grasshopperlampe1

Historien bag Gubis Grasshopper lampe

Grasshopper lampens historie stammer helt tilbage fra 1947 hvor den for første gang blev produceret. Designeren bag hedder Greta M. Grossman. Hun levede fra 1906 til og med 1999 og selvom hun i sin egen tid var kendt både i Sverige hvor hun oprindeligt kom fra og Californien hvor hun emigrede til, efter ægteskab med jazzmusikeren Billy Grossman, så er hun i dag stort set ukendt.

Greta M. Grossman er mest kendt for Grasshopper lampen og en anden lampe ved navn Cobra. Begge lamper er designet i 40’erne og 50’erne, og Cobra lampen vandt endda en pris for sit flotte design i 1950. I dag er begge lamper samleobjekter, men især efter Gubis relancering af begge lamper, har især Skandinavien, fået øjnene op for de flotte designs og den dygtige designer bag.

Kreativchef Jacob G. Olsen udtaler selv følgende om relanceringen af Greta M. Grossman designs. 

“Det faktum, at hun er relativt ukendt gør bare processen mere interessant for Gubi, da vi har en ærlig chance for, at fortsætte med at formidle Greta M. Grossmans designs. Greta M. Grossman var kendt i sin tid i både Sverige og Californien, USA. Men hun endte op stort set ukendt og næsten glemt. Jeg er meget glad for, at vi kan give denne storslåede kvindelige designer et comeback.”

Designvirksomheden Gubi

Gubi er den danske designvirksomhed der i dag står for at producere og sælge Greta M. Grossmans Grasshopper lampe. Gubi har flair for at jagte de skjulte og glemte design ikoner fra 30’erne, 40’erne, 50’erne osv. og give dem nyt liv, samtidigt med at de også altid holder et vågent øje med nye og spændende talenter, der tør at skille sig ud fra mængden. De holder sig ikke kun indenfor landets grænser, nej tværtimod og det har netop gjort Gubi til den innovative og globale designvirksomhed, som de er i dag.

Virksomheden Gubi stammer helt tilbage fra 1967, hvor de nuværende ejere Jacob og Sebastian Olsens forældre, Lisbeth og Gubi Olsen grundlagde virksomheden. Der er sket meget siden og i dag er Gubi bestemt en af de design brands, som vi danskere skal holde et vågent øje med og kan være stolte af!

Detaljer om Grasshopper lampen 

Den flotte Gubi Grasshopper lampe kan i dag fås i seks af de originale farver og jeg har lige hurtigt vist dem herunder, så i kan danne jer et overblik. Min personlige favorit er uden tvivl den i vintage rød. Normaltvist vil jeg aldrig vælge rødt til min egen boligindretning, men den er så støvet og sart og minder næsten mere om en orange end en rød. I mine øjne en rigtig unik og spændende farve der harmonere godt med formgivningen!

grasshopperlampe-vintagerød grasshopperlampe-varmgrå grasshopperlampe-sort grasshopperlampe-mathvid grasshopperlampe-blågrå grasshopperlampe-angrå

Find endnu flere detaljer samt priser på lamperne her

Selve stativet på den ikoniske standerlampe er vippet lidt bagud og den flotte skærm er monteret, så den kan bevæge sig i lige netop den retning du måtte ønske. Det retningsbestemte lys, der ikke blænder, gør den flotte lampe ideel som f.eks. læselampe i stuen.

Lampen er fremstillet i pulverlakeret stål og aluminium, måler 125,5 x 43,5 cm og har en E14 fatning.

Familien er blevet forøget

Hvis du er ligeså vild med den flotte Grasshopper standerlampe fra Gubi, som jeg selv, så har jeg gode nyheder. Da jeg var i gang med indlægget her, fandt jeg nemlig, til min egen overraskelse, ud af at der både findes en pendel og en bordlampe i det flotte design.

Grasshopperlampe2

Jeg har personligt ikke plads til en standerlampe og have derfor opgivet håbet om en Grasshopper lampe lige pt., men måske er en bordlampe ikke er helt urealistisk. Desværre synes jeg dog ikke helt så godt om de to andre designs. De har selvfølgelig den elegante skærm, men det udtryk standerlampen har med det unikke stativ der tilter lidt bagud, finder du ikke hos de to andre og derfor tiltaler de desværre bare ikke mig, på helt samme måde! 

Hvad siger i til de flotte Grasshopper lamper fra Gubi?

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

Write A Comment