Der findes en række danske møbeldesignere, som er blevet anderkendt i både Danmark og udlandet. Dette er helt sikkert noget som Danmark kan være stolte af, og noget som vi selvfølgelig skal tage til os i indretningen. Når nu vi har haft så mange kendte møbeldesignere igennem tiden, så er dette jo en nem måde hvorpå, du kan få kvalitetsmøbler ind i boligen.

Hvis blot man ved lidt omkring de forskellige designere og deres møbler, så er det faktisk muligt at finde dem på genbrug. Men herudover finder man dem også ofte hos landets auktionshuse, hvor der jævnligt er en række populære designmøbler til salg – bl.a. stole fra Hans J. Wegner.

I dette indlæg skal vi se på nogle af de fedeste Wegner stole, som en dag helt sikkert finder frem til vores indretning. Man kan skabe sådan en fantastisk indretning ved, at benytte en række af Hans J. Wegners læne-, kontor- eller spisebordsstole. En række af de mest kendte Wegner stole bliver stadig produceret i dag, men det er selvfølgelig sjovere at have en af de ældre modeller, som har patina og en historie at fortælle.

Der er en række meget populære stole fra Wegner, og læser man lidt op på historien omkring ham, så forstår man også hurtigt hvorfor. En af hans stole blev faktisk benyttet af både Kennedy og Nixon i en valgkamp, han lavede sin første stol som 15 årige og han har designet over 500 stole.

I diverse danske hjem, har vi set en stor udbredelse af Y-stolen de seneste år, men der er også en række andre stole der er værd at se på. Jeg er helt sikker på, at både Den Runde stol (og kendt som The Chair), skal have en plads i mit hjem en dag. Et andet herligt ikon fra Hans J. Wegner er hans gyngestol af model J16, som også en dag må finde vejen herhjem.

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

Write A Comment