I sommers var jeg (suprise) forbi loppemarkedet på Ingerslevs plads, og der fandt jeg nogle super flotte gamle træ bogstaver til bogstavstryk.  Jeg faldt pladask for dem, men syntes også de var en anelse dyre. Det endte med, at jeg med min kærestes hjælp, fik en hel pose med hjem, til en rigtig fornuftig pris – det er rart med sådan en, der kan finde ud af at prutte om priserne. Desværre nåede jeg dog ikke at få dem i brug før jeg tog til Malaysia, men nu har jeg været i gang.

Jeg købte tryksværte i den lokale hobby forretning, og forsøgte mig derefter på forskellige materialer. Jeg havde egentlig en ide om at lave bogstavstryk på lærreder, men det blev bare ikke særlig flot. Så jeg endte til sidst ud med at gøre det på karton.

Og ja så er det jo egentlig bare at først komme en masse tryksværte på, og derefter presse godt på hvert enkelt bogstav, så aftrykket bliver tydligt. Nogle af de større bogstaver blev desværre ikke helt så tydlige, men det syntes jeg egentlig også har sin charme.

Jeg valgte at starte ud med alfabetet – for jeg mente helt bestemt jeg havde købt alle bogstaver, det fandt jeg så ud af ikke var tilfældet, men heldigvis var det kun to der manglede, så jeg tænkte at det nok lige gik! Jeg håber lidt at finde de to manglende på loppemarked til sommer, så samlingen kan blive fuldført. Jeg har også lagt mærke til, at det er muligt at købe et lille sæt med bogstaver til tryk i Tiger – hvis nogle skulle have lyst til at lege lidt med bogstavstryk.

Og sådan blev et endelige resultat – rammet ind og det hele. Det har fået plads på mit skrivebord indtil videre, og står rigtig fint der. Jeg regner med at få lavet nogle flere småprojekter med bogstavstryk evt. med citater eller lignende. Hvis i har nogle forslag, så bare skyd løs! 

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

4 Comments

 1. Ej jeg er misundelig!
  Hvor er dine bogstaver fine. Jeg har kun dem fra tigeren. Jeg har købt fine trykkepuder i søsterne Grene, hvis du mangler 🙂 Rigtig god weekend.
  Hilsner fra Dianna

  • M. Vinter Reply

   Ihh tak – syntes virkelig også det var et godt fund 😀
   Tak – har faktisk lige været forbi og købe i metalfarverne, de er bare super flotte. Desværre er der bare ikke helt så meget svært i, men det kan man nok heller ikke forvente til omkring 10 kr. 😛
   Tak – rigtig dejlig weekend til dig også 😀

Write A Comment