Jeg er stadigvæk meget glad for vores runde bord, men stolene omkring bøvler jeg dog lidt med endnu. Lige nu står der tre om det som alle er forskellige både i design, materiale og farve. Udover at der mangler en, så spiller det bare heller ikke rigtigt, som det skal.

To af dem jeg har nu, skal helt sikkert blive – den originale teak Søborg stol af Børge Mogensen og Poul M – Volters skønne FDB J110 stol, som HAY i dag står for at producere. Farstrup pindestolen er jeg egentlig også ganske glad for, men efter at have købt et flot stort rundt søgræs tæppe fra Bloomingville til under bordet, er farven ikke helt i skabet mere. Jeg overvejer lidt at sprøjtelakerer den grå. Det er jeg egentlig lidt imod at man gør og allerhelst vil jeg gerne bytte den til en, der i forvejen er malet. Problemet er bare at det ikke er lykkedes mig, at finde en magen til endnu.

Jeg overvejer om en gammel FDB stol mere til samlingen, ikke ville fungerer meget godt. HAY har lavet en række, som jeg har et godt øje til. Problemet er blot at dem de har i produktion i øjeblikket alle er pindestole, og med to af dem i forvejen, synes jeg det bliver lige i overkanten med én til. Jeg leder nok mere efter noget lignende Søborg stolen som har et mere massivt ryglæn. Lige nu har jeg et lidt godt øje til både Ejvind A. Johanssons J67 og Poul M. Volthers J107. Jeg synes begge er rigtig fine. Måske man bare skulle købe dem begge? Er dog lidt i tvivl om hvordan man sidder i den sidste, så hælder nok mest til J67’eren. Som jeg også tro vil skabe et godt sammenhæng i de eksisterende stole.

Jeg synes det er enormt hyggeligt med forskellige stole om spisebordet og det er helt sikkert noget, jeg bliver ved med. Det er nemt at skifte en stol ud hvis den ikke rigtig passer ind mere og så holder jeg meget af, at kigge efter de gamle klassikere på DBA.

Hvilke stole har I rundt om jeres spisebord?

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

Write A Comment