Vi har alle sammen lært, hvor vigtig en god nattesøvn er for vores helbred og generelle velbefindende. Vi har efterhånden også alle sammen lært, hvor vigtigt det er at få anskaffet sig en god madras og en mindst lige så god topmadras for at få den eftertragtede fantastiske søvn hver eneste nat. Men, kan man opnå alt det, kan du få en rigtig god madras og stadig også være opmærksom på miljøvenlige materialer og fremstillingsmetoder? Selvfølgelig kan du det. Du skal bare være opmærksom på certificeringer.

Hvorfor er certificeringer vigtige?

Der er to grunde til at kigge efter gode certificeringer, når du vælger din madras eller topmadras. Den første er den åbenlyse grund, at det selvfølgelig er vigtigt, at der tages hensyn til miljøet. Den anden grund er, at det som oftest også er at tage hensyn til dig selv. Naturligt og skånsomt fremstillede produkter er som hovedregel også sundere for dig selv.

Mayan Pulse latex topmadrassen har eksempelvis det fine Mayan mærkat, der viser at topmadrassen er fremstillet i 100% naturlige materialer. Latexen er udvundet naturligt fra gummitræet Hevea Brasiliensis, og er yderst allergivenlig og ikke mindst god at sove på.

Betrækket på denne topmadras er fremstillet af FSC-certificerede træfibre. I FSC-certificerede skove fælder man ikke mere træ, end skoven kan nå at reproducere, og du kan derfor købe FSC-produceret træ og papir med god samvittighed.

Sidst men ikke mindst er betrækket øko-tex 100-certificeret. Øko-tex-certificeringen findes specielt for tekstiler, og viser af produktet er testet fri for alle kemiske stoffer, der er bevist eller mistænkt for at skade helbredet.

Bedste i test

Der findes et væld af gode topmadrasser på markedet og det er så absolut ikke umuligt at finde madrasser med gode certificeringer. Men, det er ikke altid lige dem, der er allermest fokus på i forskellige forbrugertests. Det hænger selvfølgelig sammen med, at de ikke altid helt kan konkurrere på prisen. Til gengæld kan de sagtens vinde på kvalitet alene.

Mayan Pulse latex topmadrassen har vundet titlen bedste i test, for sin flotte kombination af fantastiske egenskaber og flotte certificeringer. Har får du en helt fantastisk topmadras, som scorer toppoints hos forbrugerne og som samtidig gør alt det rigtige både for din krop og for miljøet.

Hvad med svanemærket?

Måske du ikke kendte de forskellige certificeringer før du læste om dem her, men du kendte næsten med garanti svanemærket. Svanemærket er en af de skrappeste miljøcertificeringer vi har i Danmark, og finder du det på dit produkt, kan du næsten være sikker på, at du finder andre.

For at opnå svanemærket, skal et produkt nemlig være produceret så miljøvenligt som det er muligt fra start til slut. Det vil sige, at man kigger på alle faser af produktionen, lige fra det indledende design. De fleste danskere kender svanemærket og flere og flere er også begyndt at kigge efter det, når de handler. Husk det, ikke kun når du handler dagligvarer, men også når du køber dine møbler og andre ting til hjemmet. Det er godt for miljøet, og godt for dig!

Author

Write A Comment