Beton er er fedt materiale og man ser det brugt på flere og flere fantasifulde måder. En af mine favoritter er beton møbler og især borde fremstillet i beton, kan virkelig have et fedt udtryk. Det rå og lidt rustikke har jeg aldrig kunnet stå for og her passer beton møbler jo glimrende ind.

Jeg har længe leget med tanken om selv at bygge noget i beton, men jeg ender altid med at opgive, inden jeg overhovedet er kommer i gang, fordi det virkelig så besværligt! Jeg forsøgte mig med, at lave en overflade af beton på vores spisebord sidste efterår, men det lykkedes ikke – som i overhovedet ikke og derfor har jeg nok ikke haft mod på at prøve andet. Men mon ikke, jeg bare skal starte med noget i en lidt mindre skala, som f.eks. et lille sidebord, en skammel eller lignende, som ikke kræver de store færdigheder?

beton-mobler beton-mobler-1

Kilder: 1/ 2 / 3 / 4 / 5

Jeg kunne selvfølgelig også droppe tanken om noget hjemmelavet og finde beton eller betonlignende møbler, som andre har stået for at producerer. Der findes i hvert fald mange gode bud – så måske det er vejen frem? Det er selvfølgelig ikke nær så sjovt, men man kan jo altid lave mindre ting i beton selv.

Har I forsøgt jer med at lave beton møbler?

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

4 Comments

 1. Jeg er også vild med beton, men det er endnu ikke blevet til nogle møbler i beton. Jeg har dog kastet mig ud i flere små projekter som køleskabsmagneter, bogstaver og vaser.

  Mvh. Michelle-Marie

  • M. Vinter Reply

   Det er også et list større projekt at kaste sig ud i 😀
   Fedt! Hvilket beton bruger du? Synes det har været lidt af en jungle, de gange jeg har taget et kig i byggemarkederne.
   Ha’ en dejlig mandag 😀

 2. Jeg har prøvet at lave en firkantet vase vha en hjemmelavet form, men den krakkelerer forskellige steder hver gang. Jeg så et program med nogle forskellige kunstnere, der skulle udfordre hinandne inden for deres kunst-gren. Her var der en ekspert i beton. Jeg har købt mit beton i Hjemogfix – blander bare vand i – så ved ikke om det er årsagen til at det går i stykker.

  • M. Vinter Reply

   Øv hvor ærgerligt :-/
   Jeg har leget med beton til en polterabend engang, hvor jeg lavede en lille lysestage. Det var også bare vand og beton – den holder fint 🙂
   Jeg må til at eksperimentere lidt med det 😉

Write A Comment