I dag skal vi hjem og besøge Anette (missadsbol) på 31 år, der bor sammen med sin mand, Nicolai på 30 år. Parret har været sammen i snart 12 år og bor i et hus på 140 kvm, sammen med deres 2 katte, Mussemann og Bettemann. De bor i en lille by der hedder Hovedgård, som ligger mellem Aarhus og Horsens. Jeg har fået Anette til at skrive lidt om sig selv og sit hjem og jeg håber meget i har lyst til at læse med!

Jeg er så heldig, at have en mand som også har en mening om hvordan vores hjem skal være indrettet. Det er ikke altid så sjovt, når jeg ikke får min vilje, men han har heldigvis god smag, så det kunne have været meget værre. Da vi flyttede ind, syntes han bl.a. der var mange hvide vægge. Så det var hans ide, at der skulle ske noget med en af væggene i vores køkkenalrum. Da vores hus har vægge af gasbeton, så kunne vi desværre ikke få en murstensvæg. Men vi fik derimod en super fin væg af natursten. Jeg var ikke super begejstret i starten og Nicolai måtte bruge flere måneder på at overtale mig, men nu elsker jeg den!

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

En anden ting som tydeligt viser, at vi er to om at bestemme indretningen, er den Milenium Falcon som står på sin helt egen hylde på kontoret. Til dem som ikke ved hvad det er, så er det et meget vigtigt skib i Star Wars. Han har brugt 4 måneder på at bygge den og er meget glad for det. Hans næste projekt er en X-wing star fighter i Lego, den er vi endnu ikke blevet enige om hvor den skal stå. Jeg lyder måske ikke super begejstret, men jeg synes alligevel at det er lidt sjovt at have stående. Det giver en masse personlighed til vores indretning og gør det hele lidt sjovere.

Hvad betyder dit hjem for dig?

Mit hjem er mit frirum. Det er her, jeg har mulighed for at udtrykke mig kreativt. Til dagligt arbejder jeg på kontor, hvor det er meget tal og excel-ark. Derfor elsker jeg, at komme hjem, og rykke lidt rundt på tingene. Det har jeg altid gjort, lige siden jeg var helt lille. Min mor har også altid gjort det, så jeg har det ikke fra fremmede. Jeg kan bruge flere timer på det. Nogle gange driver det Nicolai til vanvid, men jeg kan simpelthen ikke lade vær. Og det er bestemt ikke blevet bedre, efter jeg har opdaget Instagram og Pinterest. Det giver mig mulighed for, at vise min bolig og mine idéer frem. Men jeg får også en masse inspiration igen, som jeg selv kan bruge i min indretning.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Hvad er det mest underlige i dit hjem?

Det må helt sikkert være det største af billederne, som hænger over vores rør reol. Billedet med en kvinde i bikini. Det er lidt underligt, men Nicolai fik det af hans mor i studentergave. (Han havde selv ønske detJ) Så det har en helt særlig betydning og har derfor fået lov til at blive.

Hvordan har du lavet din fine rør-reol og hylder?

Vi var blevet rigtig trætte af det gulvtæppe, som var i vores kontor og soveværelse. Det var slidt og skulle skiftes ud. Men i stedet for at komme noget nyt på, valgte vi at slibe det underliggende betonlag og male det en lys grå. I den forbindelse, skulle vi bruge en ny reol til kontoret. Vi synes ikke vi ville bruge for mange penge på den. Så efter at have kigget lidt på nettet, kom jeg på ideen, at vi kunne lave en ud af vvs rør. Derefter gik Nicolai i gang med at finde på et design. Det sværeste var at finde alle de forskellige dele. Vi måtte bestille fra fem forskellige hjemmesidder. Det er fra ganske almindelige VVS hjemmesider, man vil sikkert også kunne finde mange af delene i Silvan eller Bauhaus. De er dog typisk lidt dyrere. Til selve hylderne har vi brugt nogle gamle terrassebrædder, som vi fik fra mine forældre. Jeg er virkelig vild med resultat! Jeg ville rigtig gerne have haft et tøjstativ lavet ud af vvs rør, men det var der ikke plads til. Men som en lille overraskelse, lavede han hylden som hænger i soveværelset til mig. Her er der plads til et par bøjler, så kan jeg da hænge lidt op.

Den lille hylde over køkkenbordet lavede vi fordi jeg synes der manglede noget på væggen. Vi havde stadig nogle dele i overskud fra reolen og hylden. Så vi lavede vores version af en tallerkenrække/bladholder.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Hvor gør du dine bedste boligkøb og har du nogle nye i tankerne?

Jeg gør mine bedste boligkøb lidt forskellige steder. Vi kan rigtig godt lide vores møbler har patina og gør derfor mange af købene på dba.dk eller Lauritz.com, Så hygger vi os med at sætte det i stand, så det passer ind med resten af vores bolig. Men jeg elsker butikker som Decorateshop, Illums Bolighus og en butik som hedder Jacobsen plus i Horsens. Jeg fortrækker at gøre mine boligkøb i en fysisk butik, men hvis jeg køber noget på nettet er det typisk hos Luxo Living og Casanova Furniture. Jeg har også fået øjnene op for loppemarkeder, men har endnu ikke købt så mange ting endnu. Der er jeg stadigvæk nybegynder på det område 

Lige nu leder jeg efter et par safari stole i cognac farvet læder, de er dog ikke helt nemme at opstøve. Men jeg er sikker på det nok skal lykkes. Derudover bliver jeg nødt til at eje Kubus stagen til otte lys, den er simpelthen så fin og meget nemmere at finde! Den forventer jeg, snart står og pynter i vores stue!

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Hvordan vil du beskrive din egen stil?

Meget skandinavisk, jeg prøver at holde vores indretning så enkel som muligt, gerne i lyse farver og naturlige materialer som egetræ. For at det ikke bliver alt for meget træ-i-træ, kan jeg godt lide at blande det med rå elementer som stål og beton. Jeg er ikke meget til farver, jeg synes hurtigt det kan blive for rodet. Derfor kan jeg godt lide, at holde det til de turkise og petroleumsblå toner.

Det er vigtigt for mig, at de møbler vi har, har noget personlighed og en funktion. Jeg vil hellere købe en gamle kommode og så sætte den i stand. Frem for at gå i en butik og købe noget nyt. Men det skal heller ikke være anderledes bare for at være anderledes. Derfor har vi også brugt penge på danske design møbler og lamper. Men mange af disse møbler har vi også købt brugt og sat i stand. Jeg kan ikke rigtigt forklare det, men de har bare mere personlighed. Måske er det selve projektet i at finde de rigtige ting og få lov til at sætte sit fingeraftryk på det.

Tak fordi vi måtte kigge indenfor i dit flotte hjem Anette – det var en fornøjelse!

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

Write A Comment