Der er gået lidt siden sidste boligreportage, men nu har jeg igen fået stablet en på benene og i skal glæde jer til at kigge indenfor hos Marie og hendes kæreste Simon – de bor virkelig skønt!

Mit navn er Marie, jeg er 27 år og er oprindeligt fra Fyn, men flyttede til København for 7,5 år siden. Jeg blev for år tilbage uddannet designteknolog og arbejdede i nogle år som stylist. For 2,5 år siden begyndte jeg på læreruddannelsen, hvor jeg har fagene matematik, natur/teknik og håndværk & design. Ved siden af studiet arbejder jeg som vagt på et krisecenter for voldsramte kvinder. Jeg er kæreste med Simon, 29 år, som også læser til lærer, dog ikke på samme seminarium som mig. Vi har boet sammen det sidste år og har fået skabt os et fælles hjem.

Marie1

Marie2

Marie11

I 2010 købte jeg en 3. værelses andelslejlighed på Nørrebro på 70 kvm. Lejligheden består af et lille bitte soveværelse på 8 kvm, to fine stuer med dobbeltdøre i mellem, et badeværelse på knap 1 kvm og et køkken med en lille spiseplads til to. Lejligheden var et håndværkertilbud/dødsbo. Jeg brugte en del måneder på at sætte den i stand, da der ikke var bad i lejligheden, strømmen virkede ikke, tapetet hang i laser og alt var orange af 60 års rygning indendørs. Det var en hård proces, men også super fedt at bygge ens nye hjem op. Jeg havde nogle ret stramme økonomiske rammer, men fik det til at fungere, jeg valgte f.eks. at beholde det gamle køleskab og ovn de første par år, mens jeg sparede op til det jeg drømte om. Det gamle var ikke specielt kønt og det virkede heller ikke optimalt, men var en af de ting man kunne udskyde.

Marie10

Marie17

Marie7

Marie19

Hvad betyder dit hjem/din indretning for dig?

Vores hjem er min base, hvor jeg skal kunne lade op og finde ro. Det er derfor vigtigt for mig med rene linjer og systemer. Ting skal have en plads, så de er lette at finde og rydde op. Jeg synes det er vigtigt, at rum ikke bliver overfyldte, derfor har vi valgt at indrette os med få spinkle møbler. Vi har valgt nogle møbler der er klassiske, med et enkelt udtryk og nogle malerier og print med kant, som giver rummet noget personlighed. Jeg synes det er ret feminint med de hvide gulve, jeg kan derfor godt lide at møblerne har et rent eller maskulint udtryk. Nogle gode eksempler på dette er vores retro lædersofa og Tom Dixon spisebordsstolene. Jeg er ikke så meget til nips, men jeg synes det er fedt når folk der samler på noget, bruger deres samling i indretningen. Når jeg engang ikke længere er på SU, vil jeg investere i kunst med absurde motiver og ikke længere have prints og plakater hængende.

Marie8

Marie9

Marie6

Marie15

Marie5

Hvorfor har i skateboards hængende i spisestuen?

Jeg så et program på DR K, der hed besat af.., hvor et af programmerne handlede om en fyr der var besat af moderne kunst. Han havde sindssygt mange og fede skateboards hængende i sin entre og jeg syntes det var vildt cool. Simon havde opsnappet dette og gav mig de to i fødselsdagsgave.

Hvordan fik du idéen til jeres DIY sofa?

Jeg havde set et billede på boligmagasinets hjemmeside af en lignende sofa og havde længe været forelsket i den. Da Simon flyttede ind ville han gerne have at vi skulle have to sofaer, så jeg tænkte, at nu skulle det være. Min far er pensioneret møbelsnedker og skibsbygger, så ham fik jeg overtalt til, at komme til København nogle dage og hjælpe mig med at få den bygget. Min far kom med nogle tilføjede sofaen, såsom radiatorskjuler og en lem under den ene madras, så der blev skabt et opbevaringsrum bag bogkasserne, hvor der er plads til støvsuger mm.. Madrassen er købt i stof2000, hvor man kan bestille madrasser efter mål. Betrækket til madrasserne og puderne valgte jeg at sy i det samme mørkeblå stof, for at skabe et roligt udtryk.

Marie14

Marie3

Marie16

Hvad er dit absolut bedste køb og hvor handler du normalt ting til hjemmet henne?

Mit absolut bedste køb er det store maleri i spisestuen af Stinne Bo. Jeg havde kontaktet hende for at se et andet maleri, da jeg var ude for at se det, blev jeg forelsket i et andet og meget større maleri. Jeg havde ikke helt råd til det, da det var en del dyrere end det jeg først havde kig på, men jeg fik lov at betale det over to gange og maleriet kom med hjem.

Jeg har ikke bestemte steder jeg handler ting. Vores hjem er sammensat af skraldefund, designmøbler, diverse netshops og ting fundet på dba, lauritz.com eller i antik/retro butikker. Jeg leder tit længe efter de ting vi gerne vil have og vi har ikke noget imod, at vente den tid det tager før det dukker. Det lille bord i køkkenet tog det f.eks. halvandet år før jeg fandt et der passede i størrelsen. Vi kan også blive ramt af øjeblikkelig kærlighed, og finde noget som vi ikke kan leve uden. Radiogrammofonen der står i stuen, faldt vi for i Retromania på Nørrebrogade en dag vi var ude at gå en tur, den blev købt på stedet og dagen efter flyttede den ind. Det er tit de lidt skæve ting eller billeder, der flytter spontant ind, der giver mest personlighed og varme til hjemmet.

Marie4

Marie18

Marie13

Hvor finder du inspiration til din boligindretning?

I boligblade, på blogs og Instagram. Jeg har altid været draget af maskulin indretning og hjem med masser af kunst og skæve detaljer, så det er nok i denne type hjem jeg finder mest inspiration.  

Tak fordi vi måtte kigge indenfor Marie – det var super spændende!

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

Write A Comment