Håber i alle nyder den søde juletid – det gør jeg i hvert fald! Jeg smutter på juleferie lige om snart og derfor vil bloggen nok være lidt stille de næste par dage, men inden jeg går i krig med juleslikken, skal i da lige have årets sidste boligreportage. Vi skal i dag hjem og besøge Mette (Mettehdaugaard) og jeg har fået Mette til at fortælle lidt om sig selv og hendes hjem.

SONY DSC

SONY DSC

Mette1

Jeg er 29 år og bor sammen med min kæreste, Brian på 30 år. Vi har været sammen i 11 år og bor i et hus på 170 kvm, sammen med vores to katte Basse og Batman. Vi bor i en lille by uden for Horsens.

I foråret 2013 købte vi vores første hus sammen, men vi var ikke i tvivl om at der skulle lægges arbejde i huset, så det kunne blive som vi drømte om. Det første halve år stod på malearbejde, malearbejde og mere malearbejde. Alle lofter, vægge, vinduer og døre blev malet, hoveddøren er blevet udskiftet og vi har renoveret det mindste badeværelse og køkkenet.

Det var et stort skridt at gå fra en lejlighed på 90 kvm til et hus på 170 kvm, så vi manglede en del møbler og billeder til de tomme vægge. Den dag i dag har vi stadig vægge, hvor vi mangler at få noget op, blandt andet i stuen, men så er det godt at der findes så meget inspiration på sider som Instagram og Pinterest 🙂

Mit hjem er min base hvor jeg kan slappe af, et frirum hvor der er plads til at skabe personlighed. Jeg er meget perfektionistisk med alt ting, og ikke mindst med mit hjem og hvordan tingene står. Jeg er vild med at flytte rundt på tingene og se dem i et andet lys eller anden sammenhæng.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Hvad er dit kæreste eje og hvor gør du dine bedste boligkøb?

Jeg er glad for rigtig mange af vores ting, men særligt er jeg vild med lysestagerne fra Bylassen, Hans Wegner butterfly stolen samt den fine antikke suppeterrin, jeg har fået af min morfar. Den har en helt særlig betydning for mig, da den indeholder fine små glaskugler, jeg legede med da jeg var lille. Den er måske ikke den flotteste suppeterrin der findes, men for mig er den guld værd <3

Jeg gør mine bedste boligkøb i butikker som Decorateshop i Vejle og Aarhus, Jacobsen Plus i Horsens og i Søstrene Grene. Workshop i Horsens er også en butik med en masse fine ting. Jeg har en svaghed for de lækre produkter fra Nicolas Vahé og de flotte stager fra Bylassen. Jeg har den sorte Kubus 4 og Kubus 8 stage, og et af julegaveønskerne i år er en Kubus 1 🙂

Inspiration til boligindkøbene finder jeg hovedsageligt på Instagram og Pinterest, samt på boligsider som Cahetu, Casanova Furniture og Luxoliving.

Jeg har opdaget potentialet i loppemarkeder, og hvilke fine ting man kan være heldig at finde på disse markeder. Jeg har desværre ikke gjort så mange køb endnu, da jeg kun har været på ét loppemarked, men det resulterede i fine små Royal Copenhagen tallerkener samt en antik lille vase fra Kähler.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Hvorfor har du valgt at indrette med så mange grønne planter?

Jeg elsker planter og det liv, som de giver til huset – både indenfor og udenfor. Planterne skaber kontrast til de rene linjer i vores hus med deres grønne nuancer og former. De kan i sig selv være meget dekorative, og mit seneste plantekøb er den fine Sophora, som er så fin og finurlig på samme tid.

Jeg er også særligt vild med den nyindkøbte lille stuegran, som pynter så fint med glaskugler her til jul. Den bliver dog ikke forvist, når december måned er ovre, men skal fortsat pynte på skænken. Herudover har jeg en stor kærlighed for kaktusser i alle afskygninger, samt pilea peperomiodes (kinesisk pengeplante). Mit næste plantekøb bliver en Monstera Filodendron og sikkert også et par kaktusser mere 😉 Jeg køber forskellige planter med forskellige blade, former og farver for at give mere liv og variation til rummene i huset.

Samtidig giver mange planter en mulighed for at have krukker i forskellige materialer og udseende, og her er jeg særligt vildt med krukker med råt look eller skjulere i alulook. De fås til billigere penge i IKEA eller man kan være kreativ og genbruge konservesdåser.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Hvordan vil du pynte har du pyntet op til jul i år? 

Jeg har ikke investeret i så meget julepynt i år, så det pynt vi har stammer fra vores tid i lejligheden, hvor der ikke var nær så mange kvadratmeter, der skulle pyntes op. Så der er et stykke imellem julepynten og nisserne i huset, men jeg er sikker på, at jeg kommer til at købe en del mere julepynt de kommende år. Det er dog første jul at jeg har et lille juletræ, som jeg har pyntet med julekugler fra Søstrene Grene og en lyskæde fra Happy Lights. Jeg havde set kæden mange steder på Instagram og Pinterest, og den vil også kunne bruges efter jul og pynte i soveværelset eller på en gren i stuen.

Kubus 4 stagen fra Bylassen er også blevet pyntet op til jul, og her er det kun fantasien der sætter grænser. Til næste år ser den helt sikkert anderledes ud. Jeg har særligt øje på de fine vedhæng fra Felius Design, som laver snefnug og adventsnumre, der kan bruges til stagen.

Jeg elsker juletiden, og selvom det er tidligt mørkt udenfor giver det kun anledning til at tænde en masse stearinlys og nyde de lange aftener.

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Hvorfor har i valgt at få nyt køkken? 

Da vi købte huset var vi ikke i tvivl om, at køkkenet skulle renoveres. Fliserne var ikke vores stil og køkkenet var i træ med udskæringer. Herudover var bordpladehøjden højere end normalhøjden, og selvom jeg er 170 cm følte jeg mig meget lav, når jeg stod i køkkenet.

Det var nok mest mig i første omgang, som synes at køkkenet skulle skiftes ud. Kæresten og jeg havde i en periode haft en lille uoverensstemmelse omkring prioriteringen af nyt køkken i forhold til ny bil – og gæt hvad han helst ville have 🙂 I sommers begyndte vi for alvor at kigge på nyt køkken, og vi havde en idé om, at det skulle være hvidt med egetræ. Vi ville ikke vælge et helt hvidt køkken, da vi i forvejen har sort/hvide møbler og ikke ville gøre rummet alt for koldt. Mine forældre fik lavet nyt køkken for 2 år siden, og de valgte en hel indbygget væg med koksgrå låger. Det var der vi fik inspirationen til at gøre det samme med vores indbygningsskabe.

Vi valgte at give afkald på et indbygget skab, så vi kunne få køleskabet ved døren væk og i stedet få et integreret køleskab indbygget. Det har givet rigtig meget luft til køkkenet, og vi føler ikke at vi har fået mindre opbevaringsplads.

Køkkenet er hjertet af huset og hvor vi opholder os meget, både i hverdagen og når vi har gæster. Så nu nyder vi det nye køkken og de nye fliser fuldt ud, og det er særligt skønt når man selv har været med i hele processen lige fra skæring af fliserne til montering af lågerne 🙂

SONY DSC

SONY DSC

SONY DSC

Hvordan vil du beskrive din egen stil? 

Min stil er meget nordisk/skandinavisk, minimalistisk med rene linjer, hvide overflader og dansk design. Jeg vil gerne holde vores indretning så enkelt som muligt, uden alt for mange farver der forstyrrer. I vores lejlighed havde vi rødt tema i form af røde puder, vaser og andre pynteting, og da vi flyttede i huset skulle der ikke være noget, der var rødt 🙂 Jeg foretrækker nu at holde alt boliginteriør i naturlige farver som egetræ, samt blålige, grønlige og lilla nuancer. Vi har også mange sort/hvide møbler, så det kræver også noget interiør med lidt farver, for at det hele ikke bliver for meget tone i tone.

Skønt sted Mette – mange tak fordi vi måtte kigge med. Rigtig glædelig jul!

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

4 Comments

    • M. Vinter Reply

      Mange tak Trine – rigtig god bagjul til dig og selvfølgelig godt nytår 😀

Write A Comment