Parret som vi i dag skal besøge, er ikke som danske par er flest. De er nemlig som i kan læse virksomhedsejere. Derfor kommer boligreportagen her ikke kun til at handle om deres dejlige hjem, men ligeledes om deres forholdsvis nystartet virksomhed bylux.dk og hvordan de jonglere det, at drive virksomhed fra deres eget hjem.

Louise og Thor bor i Randers centrum på 2. sal, forenden af en brostens belagt gade. Louise er 26 år uddannet Grafisk Designer og Visual Merchandiser, hun arbejder som Visual Merchandiser i Magasin du Nord i Århus. Thor er 40 år, uddannet Maskinsnedker og Produktionsteknolog med speciale i Drift, han arbejder til dagligt som livvagt.

HjemmehosThorogLouise11

HjemmehosThorogLouise5

HjemmehosThorogLouise4

Louise og Thor har begge haft en drøm om at starte som selvstændige, og den drøm gik i opfyldelse medio 2014. De startede nemlig virksomheden bylux.dk, hvorfra der forhandles Limited Edtion plakater, postkort og lærredstryk – en lille virksomhed som udelukkende styres fra parrets ejerlejligheden i Randers centrum.

Når man kigger indenfor i lejligheden er man ikke i tvivl om, at den har andre funktioner end blot beboelse – det er et spændende mix af beboelse, showroom og lager funktion. En kombination som hurtigt ligger op til, at få svar på et par spørgsmål.

HjemmehosThorogLouise18

HjemmehosThorogLouise13

HjemmehosThorogLouise17

HjemmehosThorogLouise2

Hvorfor startede I BY LUX sammen?

Vi startede www.bylux.dk, fordi vi synes at de plakater som allerede var i butikkerne – de var for ensformige og nogen som ”alle” havde hængende. Vi ville tilbyde plakater i Limited Edition, som kun blev optryk i 100 stk. Oveni var det meget vigtigt for os, at alle plakater var af højeste kvalitet! Derfor hånd præger vi også hver enkelt plakat, med en gammel italiensk prægningsmaskine, hvortil vi har fået fremstillet vores eget kobberstempel og til slut nummereres alle plakater i hånden. Det skulle nemlig gerne være plakater som der er lagt noget kærlighed i!

Derudover er vi er en rigtig god forretnings kombination. Louise elsker at være kreativ og bevæge sig rundt i det grafiske univers, imens Thor har som interesse, at tage sig af det forretningsmæssige.

HjemmehosThorogLouise3

HjemmehosThorogLouise15

HjemmehosThorogLouise1

HjemmehosThorogLouise8

Hvordan vil I beskrive jeres stil?
Det er vist svært at skjule, at vi begge to er ret vilde med hvide flader, stål og sort. Samtidig er vi på en og samme tid glade for det individuelle, helt stramme typografiske udtryk, malet kunst og så noget som er lidt skævt eller falder lidt udenfor. En stil som BY LUX selvfølgelig er kommet til at bære præg af – i BY LUX regi laver vi det vi selv elsker! Det er blandt andet derfor, at vi har så meget af vores ”eget” hængende på væggene.  

Hvad betyder jeres hjem for jer?

Vores hjem betyder alt! Det er vores trygge base hvor vi lader op – men det er lige så vel vores kreative univers, hvor idéer for frit løb. Det betyder meget at vores hjem rent visuelt skaber ro og samtidig giver frihed til bare at ”være til”. Vi er begge to så glade for at bo netop her, at vi simpelthen aldrig flytter herfra!

Vi kan godt lide at der findes nogen elementer i lejligheden som overrasker, ting som ikke lige findes i et hvert hjem. Det kunne for et eksempel være vores marmor skulptur i køkkenet eller vores to meter høje & tegn, som lige i øjeblikket er begravet i papkasser fyldte med plakater.

Vi har oplevet at have besøg af nogen som har kaldt vores lejlighed for et galleri eller et kunstmuseum – lidt skørt! Men det er sikkert fordi vi har turdet, at være lidt anderledes.

HjemmehosThorogLouise7

HjemmehosThorogLouise10

HjemmehosThorogLouise9

HjemmehosThorogLouise14

Hvad er det mest underlige i jeres hjem?
Udefra set, så må det mest underlige være.. – alle de papkasser og forsendelsesrør som står i stakkevis hele vejen rundt langs væggen i lejligheden. For slet ikke at nævne vores kælderrum!

Har i nogen nye projekter i ærmet?
Altså i forhold til BY LUX, så går vi og drømmer om, at få vores egen blog – et sted hvor der er mulighed for at fortælle om mange at de sjove eller skæve projekter som vi arbejder med.

Vi har lige færdiggjort et ”altan projekt”, hvilket vi glæder os til at nyde godt af til næste sommer. Udover har vi da også et par projekter i lejligheden som vi gerne vil have gjort – nye puder til sofaen står højt på ønskelisten og en ny ringeklokke. Der er overgang i ringeklokken, så den ringer bare på de mest underlige tidspunkter – dag og nat! 

HjemmehosThorogLouise16

HjemmehosThorogLouise6

HjemmehosThorogLouise12

Hvor er i henne om 5 år?
Om 5 år så bor vi forhåbentlig samme sted med de samme naboer. Vi arbejder begge to et sted hvor vi er glade for at være. BY LUX er godt etableret, både på www.bylux.dk og i fysiske butikker rundt om i Danmark. Måske vi kører i en bil med lidt mere kørerkomfort og forhåbentlig har vi fået skiftet til en ny ringeklokke!  

Tak fordi vi måtte kigge indenfor i jeres dejlige hjem og få et lille indblik i hvordan det er, at styre sin virksomhed hjemmefra. Det har været en stor fornøjelse!

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

Write A Comment