Det har længe været en sandhed, at hjemmet er det sted i vores liv, hvor vi bruger allermest tid. I hvert fald i Norden og i Danmark. Det er formentlig klimaet der er årsagen til, at vi navnlig oppe nord på, har brugt meget tid og mange penge på at indrette os trygt og godt.

Vi er en stor del af året henvist til vores bolig, mens man andre steder med mere milde vintre, har været vant til at bruge pladserne og cafeerne som en dagligstue.

Det betyder derfor meget for de fleste af os, at vores hjem repræsenterer os over for gæster på en fordelagtig og tiltalende måde.

Forskønnelse ude og inde

Det er dog ikke kun indendørs, at vi går op i, at alt skal være i orden, når det gælder vores hjem. Især for husejerne gælder det i lige så høj grad, at vi ønsker, at den udvendige del af vores hjem skal være i orden, præsentabel og ikke mindst sund og holdbar.

For eksempel kan det sjældent betale sig at satse på et gammelt tag, som trænger til udskiftning. Ligesom med vinduer, vægge og facader, er tagets holdbarhed og kvalitet afgørende for, hvordan huset i øvrigt tager sig ud og klarer sig i det danske klima.

Det er en stor udgift i vedligeholdelsesbudgettet at skifte tag, men den er ikke desto mindre vigtig. Man kan nemt finde ud af, hvor prisen på et nyt tag cirka ligger ved at bruge en beregner på for eksempel mit-byggeri.dk. Herved får man et overslag på, hvad man kan forvente at skulle af med.

Corona gav os lyst til at fornyelse

Interessen for boligindretning og den konstante renovering af vores hjem har stået på i århundreder, men kurven fik et ekstra nyk opad under Corona.

Under pandemien var vi alle sammen forvist til vores hjem, og den øgede tid i hjemmet betød, at mange fik øjnene op for, hvilke forbedringer boligen trængte til. Samtidig var rejser, restaurantbesøg og koncertoplevelser udelukket, så mange brugte færre penge på fornøjelser end tidligere. I stedet valgte mange at bruge de opståede opsparinger på boligforbedringer.

Så mens mange andre erhverv stod stille under Covid, fik håndværkerne pludselig ekstra travlt med at opgradere vores hjem. Overalt i landet kunne man se de private byggeprojekter skyde op, og danskerne fik mange steder både ny indretning indendørs og lavet de nødvendige udskiftninger udvendigt.

Hent inspiration hos bloggerne

Der er ingen tvivl om, at vores mange boligmagasiner gør et stort og prisværdigt stykke arbejde med at samle inspiration og tendenser, og ikke mindst skrive interessant og gennemarbejdet om boligindretning og vedligeholdelse af vores hjem.

Ikke desto mindre er der også en hel del god inspiration at hente hos de mange boligbloggere, der de sidste par år har opbygget blogs med personlige valg og indretningsbud. Der er mange gode blogs at vælge imellem, så der er fine muligheder for at finde en blog, der har lige netop den boligstil, man selv kan lide og ønsker at gå efter.

Hos bloggerne får man den mere personlige tilgang til indretning og indkøb til boligen end i de store magasiner, som i højere grad sætter en trend. Bloggerne bruger som regel deres egne hjem, som eksempel og inspirationskilde, hvilket gør udvalget personligt og måske også nemmere at identificere sig med.

Author

Write A Comment