Siden jeg i foråret skrev om det dersens kalkmaling har jeg bare ikke kunnet få det ud af hovedet og for et par weekender siden skete der ting og sager hjemme i vores lille lejlighed. For selvom den snart skal lejes ud, imens min kæreste og jeg skal på eventyr, så kan jeg ikke lade være med at have gang i et par projekter.

Den ene væg i vores stue har fået en overhaling med kalkmaling fra Kalkmaling.dk, og i kan tror resultatet er blevet flot! Hvis i selv skulle få mod på et lignende projekt en dag, har jeg beskrevet hele vores proces herunder, med både billeder og tekst – step for step.

kalkmalingsprojekt1 kalkmalingsprojekt2 kalkmalingsprojekt3Ligesom med alle andre maleprojekter har man brug for diverse maleredskaber, som pensler, afdækningsplastik, malertape osv. Jeg tog en tur i Silvan for at købe det hele ind, så vi var klar til at gå i gang.

Vi vaskede væggen godt af med vand og sæbe samt fyldte et par gamle huller med polyfilla, så vi endte ud med et flot og ensartede resultatet. Derefter dækkede vi godt af med plastisk og satte malertape op ved lister, stikkontakter og lignende. Det kan godt betale sig at bruge rigtig god tid til den proces – for det har en stor afgørelse for det endelig resultat!

kalkmalingsprojekt4 kalkmalingsprojekt5 kalkmalingsprojekt6Derefter gik vi i gang med penslerne. Det er ligesom ved almindelig maling også muligt at bruge rulle, men fordi vi gerne ville ’lege’ lidt med malingen og måden vi påførte den på, for at skabe en hel unik tekstur, faldt det naturlige valg på pensler. Derudover var den udvalgte væg ikke så stor og min søde kæreste havde lovet at hjælpe, så godt han kunne.

Første lag maling blev meget groft og med en del ’huller’ som i måske kan fornemme på billedet herover. Efter kyndig vejledning fra de søde folk bag Kalkmaling.dk startede vi fra neden og malede op af. Min egen erfaring med at male er ikke stor, men da man først var i gang føltes det meget naturligt og kalkmaling er bestemt ikke svært at gå til og så lugter det næsten ikke, så man kan faktisk holde ud at stå i det i mere end 5 minutter! Hvis man synes ens kalkmaling virker en smule tyk, kan den nemt fortyndes med lidt vand. Det var ikke et trick vi benyttede os af, da vi egentlig var ret godt tilfreds med konsistensen.

Efter væggen havde tørret en times tid, gik jeg selv i gang med andet lag imens min kæreste slappede lidt af på terrassen. Jeg havde nemlig en klar idé om, hvordan jeg godt kunne tænke mig væggen kom til at se ud og det var derfor nemmest, at færdiggøre den på egen hånd

kalkmalingsprojekt7 kalkmalingsprojekt8 kalkmalingsprojekt9Og sådan kom vores væg til at se ud! Det kan måske være lidt svært at se teksturen på billederne, men den er en smule transparent her og der, hvilket jeg synes giver en virkelig fed effekt.

Farven vi valgte hedder Sten og bliver produceret af Kalkmaling.dk selv og solgt igennem Jmkiil.dk. Jeg overvejede en mørkere og mere markant grå, men da vi kun har en terrassedør i vores stue, var jeg bange for at det ville blive for mørkt og jeg tror det var det helt rigtige valg. Kalkmaling.dk har rigtig mange flotte farver og fælles for dem alle er den flotte matte tone der er kendetegnet ved kalkmaling!

Hvis man vil lege endnu mere end os med at få en fed tekstur eller effekt med kalkmaling findes der fire forskellige vokse, som man kan påføre efter malingen er tør. Det er ikke nødvendigt at forsegle en væg med voks hvis den ikke er udsat, men jeg tror der kunne komme nogle ret flotte resultater ud af det – jeg skal i hvert fald selv prøve mig frem på et tidspunkt!

Håber i er blevet inspireret til selv at gå i gang med et kalkmaling væg projekt – det kan i hvert fald anbefales! Skulle i have nogle spørgsmål så skyd endelig løs, så skal jeg forsøge at svare på bedste vis ellers er jeg helt sikker på de rare ejere af kalkmaling.dk kan.

– Udarbejdet i samarbejde med Kalkmaling.dk og Jmkiil.dk –

 – Indeholder affiliate links –

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

3 Comments

 1. Hej –

  Superfedt du har lavet indlæg om det her.
  Vi har lige købt lejlighed og vil så gerne have kalkmaling på væggene, så vi må vist hellere kontakte kalkmaling.dk i en fart.

  Tror vi er ude i en ret lys grå – 🙂 Bliver spændende!

  Tak for godt indhold.

  Kh Carolina

  • M. Vinter Reply

   Det synes jeg helt sikker i skal og Britta er simpelthen så sød til at hjælpe, hvis du skulle have nogle spørgsmål 😀
   Vi har også forsøgt os med en blå farve siden, så kommer på bloggen på et tidspunkt.
   Er glad for du kunne lide indlægget 😉 Rigtig meget held og lykke med dit eget projekt og skriv endelig hvis du måtte have nogle spørgsmål!
   /Malene

 2. Morten Andersen Reply

  Hej.
  Jeg er faldet over Vintage Paint på https://www.kalkmalingen.dk/ som er kalkmaling til møbler. Synes at resultaterne ser super fede ud, og det virker til at være rigtig sjovt at arbejde med kalkmaling! Har du nogle evt. tips til kalkmaling af møbler, eller det bare at springe ud i det?

Write A Comment