I dag har jeg fået lokket Lene på 30, som til dagligt arbejder som forsknings bioanalytiker, til at vise sine flotte tattoos frem og knytte et par ord dertil. Jeg håber meget i vil byde hende velkommen!

Lene1

Jeg har altid været fascineret af tatoveringer, piercinger og anden kropsudsmykning, men havde egentligt aldrig selv set mig som typen, der skulle have dem og jeg havde ikke en eneste ide til, hvad det i så fald skulle være. Men da min mormor, som jeg havde et yderst tæt forhold til døde, blev der sået en ide om, at få noget der kunne minde mig om hende og ære hendes minde. Det tog mig en del år at udtænke motivet, som er hendes yndlingsblomst – den gule freicher – og yderligere en masse år, hvor jeg gik med et billede af blomsten i min pung. Jeg nåede mange gange at tænke “måske er det bare slet ikke meningen, jeg skal have den tatovering”, indtil jeg en tilfældig aften i maj 2013 tog til Copenhagen Ink Festival. Her fik jeg en kvindelig tatovør fra USA til at tegne blomsten for mig, bare lige for at se. Da hun var færdig, tog det mig ikke mange sekunders betænkningstid og jeg blev selv overrasket, da ordnerne “let’s do this” strøg over mine læber. I løbet af en halv time lå jeg topløs til skue for alle forbipasserende, i gang med at få mit minde foreviget. Og yderligere halvanden time senere havde jeg den fineste blomst til minde om min elskede mormor.

Jeg nåede ikke engang, at se blomsten før jeg tænkte hvad og hvornår, jeg skulle have den næste. Det er absolut vanedannende – præcis som der siges. Der gik 15 måneder. Jeg havde et ønske om, at have samme tatovør til alle mine kommende tattoos, men da ink festivalen desværre havde sin sidste gang det år jeg fik blomsten, kunne det ikke lade sig gøre og jeg måtte lede efter en anden.

Lene

Jeg går meget op i symbolikken af mine tattoos. De skal alle symbolisere noget vigtigt for mig og ikke være et eller andet intetsigende citat, der lige er oppe i tiden. Indtil videre har de alle rod i min familie og de personer, der betyder allermest for mig i mit liv. Derudover betyder placeringen meget for mig. Jeg kan godt lide ideen om det private bag dem og, at det lige netop kun er de folk jeg ønsker, der skal se dem, som rent faktisk ser dem. Jeg har udelukkende mine tatoveringer for mig selv, og ikke for andre eller for, at andre skal have nogle forudindtagede opfattelser af min person, gode som dårlige. Jeg ønsker ikke, at blive bemærket eller at provokere med mine tatoveringen. Placeringen betyder yderligere også noget for mig, som følge af min profession. Lige nu er det ikke et problem, men skulle jeg en dag komme til at arbejde på et sygehus, ved jeg at der desværre stadigt er en del fordomme omkring tatoveringer. Det er dog ved at vende og min næste tattoo, sniger sig i tankerne også længere og længere ned af min arm.

Lene2

Jeg har fem motiver til kommende tattoos i tankerne og den 10. marts skulle tre af dem gerne udføres. En fjer på siden af min højre balde/hofte, endnu en linje på digtet ved mit hjerte og en sommerfugl enten på højre baglår eller på indersiden af min underarm. De har som de andre, udspring i mine følelser og har forbindelse til mine kære omkring mig. Derudover drømmer jeg om, at få lavet fire kornakser bundet sammen af en ranke af min mors yndlingsblomster (blå forglemmigej). Kornakserne symboliserer og hylder min barndom og min familie og bliver for mig, et minde om somrene med duften af ny høstet korn og det lille landsted jeg er vokset op på. Jeg har haft ideen længe, men da tatoveringen kommer til at betyde uendelig meget for mig, er det vigtigt at finde den helt rigtige tatovør, der kan hjælpe mig med at lave det rigtige motiv.

Tak for besøget – ser frem til (forhåbentligt) at se dine nye tattoos via Instagram!

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

8 Comments

  • M. Vinter Reply

   Synes jeg virkelig også – SÅ godt lavet 😀

 1. Så simpel en blomst på første billede, men dog så smuk!
  Rigtig fed “blomsterstil” 🙂

  • M. Vinter Reply

   Enig! Tænkte også bare wauw da jeg så dem første gang 😀

  • M. Vinter Reply

   Uhh det ved jeg desværre ikke. Jeg kan prøve at høre Lene ad for dig? 😀

Write A Comment