I dag vil jer præsentere jer for en rigtig lækker lejlighed, som jeg lige kort nævnte i DIY bord med spejle indlægget for en lille måneds tid siden. Det bliver ikke en helt traditionel boligreportage, lig dem jeg har lavet før, da boligen for det første er ikke placeret i Danmark, men nemlig i Italien og for det andet er mit andet hjem. Lejligheden tilhører nemlig min dejlige bonus familie i Torino!

Jeg har altid været vild med Mette og Giancarlos stil og selvom den er meget anderledes end min egen, er der rigtig mange af deres finurlige tiltag jeg er blevet inspireret af til mit eget hjem. Jeg har ikke lavet et decideret interview med familien om deres lejlighed, da de desværre er meget travle mennesker, men da jeg kender dem så godt og selv har boet i deres skønne hjem flere gange, føler jeg sagtens jeg kan sige lidt om deres indretning.

MetteogGian5

MetteogGian15

MetteogGian10

MetteogGian14

Både Mette og Giancarlo arbejder som konservatorer og er derfor vant til at tænke kreativt, hvilket deres lejlighed også afspejler. De holder sig ikke til en enkelt stilart og er bestemt heller ikke bange for at bruge farver. De har mange steder i hjemmet valgt at bruge maling på en sjov og anderledes både end hvad man ville se i Danmark, f.eks. til at danne en baggrund for et billede eller maleri, eller male striber på en del af en væg, for at skabe et sjovt farvespil.

Giancarlo er oprindeligt uddannet på en kunstskole og derfor er mange af malerierne i hjemmet også lavet af ham, eller nære venner. Der er malerier af en eller anden art, i stort set alle rum i lejligheden – ja selv på toilettet! På deres store billedvæg i stuen har de valgt et hænge få, men meget store billeder op, som alle er meget forskellige både hvad det angår i farver, materiale og udtryk, men de fungerer alligevel virkelig godt sammen og skaber en flot helhed. Lige netop det med at sætte en masse forskellige ting sammen, som ikke lige ved første øjekast ser ud til at kunne fungere, men så alligevel gør det, kendetegner lejligheden i Torino meget godt. Det er nemlig et mylder af alle mulige sjove og unikke ting, som parret formår at sætte sammen på de helt rigtige måder. Der er f.eks. mange af deres møbler, som jeg personligt ikke syntes særlig godt om hvis de stod hver for sig, men sammen fungere det bare!

MetteogGian9

MetteogGian17

MetteogGian4

MetteogGian12

Selvom lejligheden kun er en lejelejlighed, er familien gået all in og skabt sig en dejlig oase med udsigt udover byen. Især deres halvt overdækket terrasse er jeg kæmpe fan af, men det er nok også fordi vejret bare er ti gange bedre dernede, så man kan nyde den i mange flere måneder om året.

Da jeg selv boede i Torino, var det desværre ikke i denne lejlighed, da de valgte at flytte for et par år siden. Dog er de fleste ting de samme og derfor følte jeg mig også straks til rette, da jeg var nede og besøge dem første gang i den nye lejlighed, for lidt over et år siden. En af de ting jeg elskede ved den gamle lejlighed var at de havde så mange dejlige grønne planter indenfor. Jeg er desværre ikke selv så god til at indrette med planter, og elskede derfor at være omringet af så meget grønt. Desværre er det ikke helt det samme med denne lejlighed, da den ikke er helt så stor, men de er dog stadig meget bedre end mig, til at få det grønne inden døre!

MetteogGian1

MetteogGian3

MetteogGian8

MetteogGian16

MetteogGian7

Jeg har forsøgt at begrænse lampe billederne i dette indlæg, for familien har virkelig mange sjove og også ret så skøre lamper i deres hjem. Nogle af dem er kommet med, så hvis der er nogle billeder i undrer jer over hvad det lige skulle forstille, så er det sikkert en lampe! Jeg ved ikke om min egen fascination for anderledes lamper er kommet af at bo hos dem, men der er i hvert fald flere af deres lamper, som jeg selv ville elske at have hængende!

Siden jeg var lille har jeg haft en drøm om at få et bibliotek i mit eget hjem, det er egentlig ikke fordi jeg læser særlig meget, jeg syntes bare bøger kan være vildt dekorative, og så er idéen om at have et helt rum med bøger fra guld til loft bare fascinerende. Eftersom jeg har planer om at skulle bo i en lejlighed tæt på byen det meste af mit liv, så er det nok ikke et ønske der går i opfyldelse, men at dedikere en helt væg til bøger, som Mette og Giancarlo gør det i deres stue, er nok ikke helt så urealistisk. Jeg syntes det ser rigtig godt ud og er med til at give stuen noget hygge – lidt dansk er der jo i den halvt italienske familie!

MetteogGian13

MetteogGian11

MetteogGian2

MetteogGian6

Håber i syntes det var spændende at kigge med indenfor i den italienske lejlighed – jeg fik i hvert fald lidt hjemve af at lave indlægget! Hvis der er noget i kunne tænke jer at vide mere om eller har spørgsmål til i forhold til Mette og Giancarlos hjem, må i endelig skyde løs, så skal jeg gøre mit bedste for at give jer et svar. Find alle boligreportager på Vinterfryd her.

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

2 Comments

    • M. Vinter Reply

      Tak – det er jeg sikker på de bliver glade for at høre 😀

Write A Comment