Hvad er mere sommer end is? – ja personligt ved jeg det ikke, men jeg ELSKER simpelthen også is og kan spise det dag ind og dag ud. Mine søde veninde prøvede for noget tid siden at lave hjemmelavet is, og fordi det lykkedes hende så godt, fik jeg også mod på at prøve. Jeg har aldrig lavet andet end hjemmelavet sodavandsis, både fordi jeg ikke syntes hjemmelavet is smager virkelig godt, men mest af alt fordi jeg troede det var virkelige vanskeligt at lave – men der blev jeg snydt. Mine veninde sendte mig opskriften på to linjer i en sms, og så gik jeg ellers i gang.

Hjemmelavet is med chokolade stykker

Hjemmelavet is opskrift

Ingredienser

  • ½ liter piskefløde
  • 1 ds. kondenseret mælk
  • Smag efter eget valg – jeg benyttede ca. 150 gram mørk chokolade

Fremgangsmåde

Pisk fløden til skum, tilsæt den kondenseret mælk og vend det forsigtigt til det er blandet. Tilsæt til sidst den valgte smag, og vend det i isen. Sæt i fryseren og nyd så snart den er hård.

 hjemmelavet is fra egen is opskrift

Jeg var meget skeptisk med hensyn til smag, og om den blev krystalliseret, men jeg blev intet andet end imponeret. Det er virkelig den bedste hjemmelavet is jeg nogensinde har smagt. Selvfølgelig kan den ikke sammenlignes med dyr italiensk is nede fra byen, men den var virkelig lækker. Det eneste kritik punkt jeg har til isen var at den smagte meget af fløde (no shit sherlock der er også en halv liter i!), så efter et par kugler bliver den lidt kvalm – men man kan altid spise den til noget frisk frugt! Jeg håber at kunne nå at eksperimentere lidt mere med denne opskrift inden jeg tager i praktik, og forhåbentligt finde den helt perfekte opskrift på hjemmelavet is, men anywho jeg syntes helt sikkert den er værd at prøve! Har i prøvet at lave hjemmelavet is før?

Er du mere til sukkerfri is, så tage et lærer mere omkring dette på informationssiden DagligvarerNettet, hvor de har skrevet en gode guide omkring emnet. Især hvis du går med overvejelserne om, at påbegynd en kur, og er meget glad for is. Så kan der være lidt nyttig information at hente hos dem.

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

Write A Comment