Jeg har efterhånden blogget i et par år, og derfor får jeg i ny og næ spørgsmål fra folk som ønsker at starte en blog. Ofte vil de have råd til, hvordan de opretter en blog, eller hvordan de får flere læsere til deres blog. Efter at have drevet både almindelige livsstilsblogs og boligbloggen Vinterfryd.dk, har jeg selvfølgelig lidt viden at del ud af – man er jeg nu den rette?

Jeg giver dem altid et par tips med på vejen, tidligere har jeg dog afholdt mig fra dette, da jeg ikke er ekspert, men blot har blogget for min egen interesse. Jeg plejer for det meste at lede dem til hjemmesider som f.eks. Unitate.dk, hvor de kan læse guides med alt fra oprettelse af sociale profiler, opsætningen af WordPress, benyttelse af de bedste billeder samt en masse andre gode guides. Jeg har dog med tiden fået mere og mere erfaring, som jeg er begyndt at dele ud af.

mmsushi1
Et af de steder, som jeg i mine unge blog år skrev en masse om. Sushi var (og er) stadig en stor interesse for mig.

Når jeg endelig skal dele ud af min erfaringen

Jeg har selvfølgelig nogle tips & tricks, som jeg kan dele med dem der ønkser det. Disse stammer selvfølgelig kun fra mine egne erfaringer, og der er derfor ingen garanti for, at de vil hjælpe dig og din blog, (men skulle mene de fleste ville kunne få gavne af dem). Læsmine tips herunder, og benyt dig af dem, som passer bedst til dig og din blog.

1) Tænk over dine blogemner fra starten. Vælg f.eks. 5-10 hovedområder, som du gerne vil skrive omkring. Nedskriver herefter 10 ideer eller tilbagevendende emner, som du vil skrive omkring indenfor disse 5-10 hovedområder. Sådan er du sikret, at du ikke allerede starten mister motivationen. Herudover så er du sikret, at du faktisk har noget at skrive om, således de emner du har valgt er langsigtet.

2) Brug tiden på at vælge det rette design. Ofte siger man, at man bare skal komme i gang med at skrive. Dette er som sådan også rigtig, men har man først stået overfor de problemer man støder på ved at skifte design (med en masser indlæg, billeder etc.) så ved man hvor besværligt det er. Brug derfor et par timer på, at finde det rigtige tema til din blog.

Design på Vinterfryd 2014
I starten af 2014 skiftede vi til dette nye design. Der blev fokus på det klassiske og minimalistiske.

3) Tag dig tid til alt andet end at skrive dit blogindlæg. Det er vigtigt at du tager dig tiden til, at skrive kommentarer på andre blogs, tage de rigtige billeder, redigere dine billeder – en masse elementer udover at skrive selve indlægget. Husk derfor at afsætte mere end blot tid til at skrive dit blogindlæg (hvis du da ønsker at få en velbesøgt blog).

4) Lær så meget som muligt om SEO. En af dine kilder til trafik er søgemaskinerne, og dette skal du allerede fra starte benytte. Sæt dig derfor for, at læse et par artikler omkring dette inden du starter, samt løbende efterfølgende. Begynd f.eks. med denne artikel. (Opdatering i 2019: Når det kommer til f.eks. SEO så kig forbi NicolajVinter.dk, for opdateret artikler omkring emnet).

Skærmbillede 2014-09-29 kl. 19.09.32
Vigtigt f.eks. at benytte tags pg kategorier ift. SEO.

5) Alliere dig med andre bloggere. Dette punkt til også hjælpe din SEO, men udover dette, så kan det være en fordel at du finder bloggere at alliere dig med. Således kan i give hinanden motivation, besøgende samt meget andet undervejs.

For at benytte de sidste 5 tips, så skal du selvfølgelig først have oprettet din blog. Til selve oprettelsen af din blog, der vil jeg igen anbefale at kigge på guiden fra Unitate til at lave din egen guide. Denne guider dækker alle de elementer, som du har behov for i starten. Du bliver således guidet igennem køb af domæne, opsætning af WordPress, opsætning af tema samt de første SEO optimeringer på din blog.

Har du nogle tips at dele ud af? Så læg endelig en kommentar herunder.

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

Write A Comment