I dag skal vi hilse på Caja (Cajagr) en 22-årig københavner, der er helt vild med tattoos. Mit kendskab til Caja og hendes flotte tattoos er sket igennem Instagram, som også er tilfældet ved mange af de andre søde piger, der har været med i Vis mig din tattoo! Instagram er en vindunderlig opfindelse til at finde inspirerende mennesker, og jeg blev så glad, da Caja indvilligede i at vise nogle af sine tattoos frem her på bloggen og knytte et par ord til dem.

Caja4

Tatoveringer. Åh, der er så mange forskellige holdninger til dem. Og mange spørger mig, hvorfor jeg overhovedet har valgt at få en tatovering i første omgang. Min første tatovering bestod af en lille tekst med ordene “To infinity and beyond” på højre ribben, da jeg er kæmpe Toy Story-fan. Jeg fik den, da jeg var 20 år på en forlænget weekend til Berlin med nogle veninder. Jeg havde fået anbefalet stedet, men det tog meget mod, at gå ned til shoppen og få den lavet. Mest af alt fordi jeg vidste, hvad konsekvenserne ville være: min dejlige mor ville ikke snakke med mig i lang tid, hvis jeg kom hjem med en tatovering. Men efter at have taget mod til mig, fik jeg den lavet, og jeg var i himlen. Og rigtigt nok, ville min mor ikke snakke med mig, da jeg var hjemme fra Berlin igen. Jeg valgte at få den lavet, fordi jeg altid har været fascineret af tatoveringer, og den måde de pynter kroppen. Hver tatovering er et helt kunstværk i sig selv. Mine motiver betyder heller ikke forfærdeligt meget – jeg synes bare, at de er smukke! For mig skal en tatovering ikke absolut betyde noget. Det vigtigste er, at man synes, at de er flotte. Den eneste tatovering, der som sådan betyder noget, er mit portræt på låret af min kanin, haha.

Jeg fandt dog hurtigt ud af, at mit lille citat langt fra var min sidste tatovering. For det er helt rigtigt, hvad alle tatoverede mennesker fortæller: når først man har fået sin første, er det virkelig svært at stoppe igen.

Caja2

Efterhånden som jeg fik flere og flere tatoveringer, fandt jeg ud af, at selve dét at blive tatoveret, kom til at betyde rigtig meget for mig. Hver gang, jeg har besluttet mig for at bestille tid til en ny tatovering, føler jeg at jeg forkæler mig selv. Jeg er helt pjattet med at finde på en fed idé, snakke med min valgte tatovør (har lidt forskellige), og se hvad han/hun kan komme frem til ud fra mine tanker. Hele den kreative proces bag, betyder virkelig meget for mig, og netop derfor har jeg sådan et afslappet forhold til tatoveringer. Jeg har kun haft gode oplevelser med at blive tatoveret, og jeg bliver kun tatoveret af de bedste. Det er trods alt en livsinvestering, og jeg går derfor aldrig på kompromis. Jeg har også fået en række søde bekendtskaber igennem tatoverings-verdenen, og det er altid en fest at blive tatoveret! Og det er win-win: tatovøren bliver helt vildt glad for, at jeg stoler så meget på personen, og jeg ender med at gå ud med et flot stykke arbejde. Så for mig er tatoveringer både minder, men også en flot accessory. Derudover har min kæreste også mange tatoveringer, og det er en ting, vi laver sammen. En date for os kan sagtens være, at gå ned og blive tatoveret sammen.

Caja1

I takt med at det er blevet mere normalt at have tatoveringer, er kulturen for dem også blevet langt større. Og det er virkelig dejligt, at det ikke længere hele tiden bliver sammenlignet med at man enten er kriminel eller en social taber. Der er kommet langt mere fokus på, at tatoveringer sagtens kan være smukke og feminine, og ikke behøver at forestille dødningehoveder eller bande-tegn. Dog vil der altid være fordomme om tatoveringer, og det kan jeg sagtens forstå. Jeg har bare valgt, at sige til mig selv, at det er ens eget valg, og ens egen krop. Har man lyst til at få en tatovering, så skal man have den lavet. Punktum!

Mht. fordomme om tatoveringer bliver jeg ofte mødt med kommentarer som: “Har du overvejet dine tatoveringer i forhold til arbejdsmuligheder?” og “Tænker du meget over dine placeringer, eller er det tilfældigt?”. Og til disse kommentarer kan jeg sige, at selvfølgelig tænker jeg over begge dele. Det betyder meget for mig, at jeg stadig kan virke anstændig i en skjorte, når jeg skal ud på arbejdsmarkedet, netop fordi jeg ved, at der er folk, der tænker dårligt om mine tatoveringer. Derudover er der mange situationer, hvor tatoveringer ikke er passende at vise frem, og det har jeg meget respekt for. Så derfor kan jeg dække alle mine tatoveringer, hvis jeg føler for det. Jeg kunne aldrig finde på at få tatoveringer på mine hænder, fingre, fødder, hals eller ansigt. Aldrig!

Caja3

Nu kommer vi så til det spændende: hvad min familie og venner mon tænker om mine tatoveringer. Som sagt, så HADER min mor tatoveringer, hvilket har været rigtig svært. Men hun har dog med tiden accepteret, at jeg elsker dem alle, og at det er mit valg. Hun fortæller mig stadig i ny og næ, at de er grimme, men det må hun også gerne synes. Min far derimod synes, at det er sejt af mig. Resten af min familie er lidt neutrale, men synes da, at det er spændende, at en lille blond, sød og uskyldig pige som mig, har så mange tatoveringer. De fleste af mine venner synes rent faktisk, at det er direkte sexet, at jeg har dem. De fleste af mine tatoveringer kan også kun ses til fester, hvor man har lidt mindre tøj på, og det er for mig helt perfekt. Og så er det selvfølgelig dejligt at have en kæreste, der selv er helt pjattet med tatoveringer. Så ja, jeg har mødt en del kritik i forhold til mine tatoveringer, men jeg tror, at det betyder meget, at jeg ikke “ligner typen”, der har tatoveringer, for så er det som om, at det kommer mere bag på folk.

Hvad er din næste tatovering?

Og det ved jeg virkelig, virkelig ikke. Jeg har de sidste to år fået 11 tatoveringer, hvoraf de fleste er ret store, så jeg har på ingen måde travlt med at få min næste. Og en ting er sikkert, jeg er slet ikke færdig med at blive tusset. Dog går jeg lidt med tanken om at få en delfin i 50’er badedragt på mit ben, der skal være indrammet i et gammelt sø-reb. Den skal have en stråhat på, og gerne en pibe i munden. Det ville være alt for sejt! Og så skulle den laves af dygtige Amina fra Bright Side på Christianshavn.

Super spændende læsning Caja – mange tak fordi du havde lyst til at dele lidt af dig selv her på bloggen!

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

Write A Comment