Jeg har faktisk aldrig synes specielt godt om kelimtæpper, da de er alt for store og tunge til min smag, men på det sidste er der begyndt at dukke rigtig mange mindre og lidt mere simple kelimtæpper op, og jeg er vild med det!

Hvis i ikke aner hvad ordet kelim dækker over, så skal i på ingen måde føle jer dumme, for jeg slog det skam også selv op. Jeg har mange gange hørt begrebet, men aldrig tænkt videre over hvad det egentlig betyder. Men navnet kommer egentlig bare af væveteknikken og har derfor nu om dage ikke så meget med mønstret, farverne eller andet at gøre. Oprindeligt set er Kelimtæpper, dog en bestemt type tæpper som ofte blev lavet af nomader. Når jeg tænker Kelimtæpper er det lige præcis den type tæpper jeg tænker på – nemlig de stor tunge røde tæpper med en masse mønster på, men der findes mange andre.

kelimtaeppe-5 kelimtaeppekelimtæpper4

kelimtæpper5
kelimtæpper6 kelimtæpper7
Sweet Home Collection // Ellos Home  // Ilva // Ferm Living // Ikea // Unoliving
Som i kan se er der nemlig meget forskel på tæpperne her, men de betegnes dog alle sammen som kelim, netop pga. af måden de er lavet på. Jeg kan personligt godt lide at der er nogle paralleller til den oprindelig type tæpper, men mange af de andre er nu også virkelig smukke. Jeg tror jeg skal på jagt efter et lille Kelimtæppe til vores soveværelse – hvad med jer?

kelimtæpper1

kelimtæpper2

Måske er det lidt svært for nogle af forstille sig et kelimtæppe i deres indretning, hvilket jeg også selv syntes før jeg så nogle af billederne her. Jeg synes virkelig det fungere godt og jeg har altid haft en idé om at tæpper kunne pifte et hvert kedeligt rum op – og det må man da sige at disse fine tæpper gør!

– Indeholder affiliate links –

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

2 Comments

  1. Jeg takker for de fede billeder, med kelim inspiration 🙂 debekræfter min teori om at de sagtens kan passe ind i enmoderne indtetning 🙂 så nu køber jeg sgu et par stykker 🙂

    • M. Vinter Reply

      Lyder bare godr Ruben – send endelig billeder 😀

Write A Comment