Denne flaske lampe har været undervejs virkelig virkelig længe, og jeg er SÅ glad for endelig, at kunne vise jer det færdige resultat!

flaskelampe2

Jeg startede ud for nogle måneder siden, sammen med en veninde, med at forsøge at få bunden af et par vinflasker, ved hjælp af lidt acetone, snor, ild og vand – så jeg kunne få lavet mig en flaske lampe eller to. Jeg ved ikke om i allerede er fortrolige med metoden, men ellers findes der er hav af tutorials på nettet – jeg bl.a. fundet en til jer her, hvis i skulle have mod på selv at forsøge jer. Efter utrolig mange forsøg, måtte vi opgive. Hvad vi blandt andet havde gjort forkert, var ikke at have det rette garn – nemlig bomuld, og så holdte vi vist heller ikke helt rigtigt på flaskerne.

Der gik noget tid før jeg havde mod på at prøve igen, selvom min veninde allerede havde fået det til at virke hjemme hos sig selv. Jeg gik i sving og fik heldigvis efter få forsøg, to super flotte flasker klar, der skulle bruges til lamper over sofabordet. Flaskerne blev ikke helt lige i bunden, men jeg syntes de var helt perfekte!

falskelampe1

Jeg smuttede i Silvan for at købe ledning, fatninger og var så ellers klar til at min kæreste skulle hjælpe mig med at hænge vores to nye flaske lamper op. For selvom jeg ville betegne mig selv som forholdsvist handy, skal jeg ikke nyde noget af at lege med strøm! Jeg købte også for en sikkerhedsskyld lidt sandpapir og sleb kanterne, så ingen skulle komme til skade på de nye flaske lamper.

flaskelampe3

flaskelampe4

I weekenden fik vi så endelig efter en dejlig lang ferie, tid til at hænge de nye flaske lamper op – og resultatet blev således. Billederne er taget i dagslys og derfor har jeg selvfølgelig ikke tændt lamperne, men da jeg tændte dem senere på aftenen, lagde jeg mærke til de blev utrolig varme, meget hurtigt! Jeg ved ikke om der egentlig kan ske noget ved det, men jeg vil helst ikke risikere noget efter at have brugt så lang tid på at lave dem. Jeg regner med at smutte forbi Silvan en af dagene, og forhøre mig efter et par andre pærer. Nogle af jer der har erfaringer med pærer der ikke bliver så varme?

flaskelampe5

Hvis i ikke lige har plads eller tiden til at sætte en flaske lampe eller to op i loftet, kan de afkottede vinflasker, (eller for den sags skyld alle slags flasker) også sagtens bruges til andre former for lamper. Jeg har fundet lidt inspiration på nettet, og syntes især selv rigtig godt om idéen med en lyskæde i en flaske – tror den kunne være rigtig fin som sengelampe, og så er den jo super nem at lave. Har i en favorit blandt disse kreative idéer?

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

6 Comments

 1. Flot flot! Så godt sådan nogle smarte nogle på nettet for noget tid siden, og tænkte at det skulle prøves.
  Kan sådan nogle krabater mon springe, hvis de bliver for varme? 😮

  • M. Vinter Reply

   Tak 😀 Det syntes jeg bestemt du skal – når man lige finder ud af det er det super nemt 🙂
   Jaa det er også lidt det jeg er bange for. Skal nok lige give dig en update når jeg har været en tur i Silavn og snakke med de søde handymænd 😛

 2. Ih hvor fint!! Jeg har også set dem et par gange på Pinterest – men ikke kastet mig ud i det endnu – men det lyder da som et godt sommer-projekt! Glæder mig til at høre hvad du finder ud af med pærerne… 🙂
  kh. Pennie

  • M. Vinter Reply

   Syntes bestemt du skulle gå i kast med det ja – og sig endelig til hvis du får nogle problemer 😀
   Jeg har faktisk lige været forbi Silvan i dag for at købe LED pærer, efter at have læst mig til at de ikke skulle blive nær så varme. Jeg har ikke prøvet dem af endnu, men tror det kommer til at virke fint 😉 Skal nok lige give dig en update 🙂

 3. Pingback: Drømmer du ikke også om en Caravaggio lampe?

Write A Comment