Der er faktisk en del museer i Århus jeg aldrig har besøgt, og Naturhistorisk Museum er blandt andet et af dem. En af grundene til jeg ikke har været forbi før nu, er at jeg faktisk først fornyeligt fandt ud af, at det overhovedet eksisterede. Har i besøgt Naturhistorisk Museum i Århus?

Naturhistoriskmuseum1

Jeg tog et smut forbi museet i sidste uge, på min fridag, og havde en virkelig hyggelig formiddag, med at kigge på udstoppet dyr. Jeg har besøgt en del Naturhistoriske museer rundt om i Europa, og det har virkelig været stor forskel på kvaliteten af disse. Derfor havde jeg heller ikke de store forventninger til museet i Århus, men heldigvis var det virkelig fremragende. Nogle af udstillingerne var desværre en smule udaterede, slidte og fungerede ikke helt efter hensigten, men overall var de udstillede dyr virkelig godt  præsenteret og der var mange sjove og lærerige aktiviteter, for det yngre publikum (inklusiv mig selvfølgelig).

Naturhistoriskmuseum3 NaturhistoriskMuseum8

Et besøg på Naturhistorisk Museum i Århus er helt klart noget jeg vil anbefale, og jeg overvejer selv at tage forbi en dag igen, evt. med min lille niece og nevø, som jeg tror ville få en rigtig hyggelig dag. Jeg besøgte selv museet en onsdag, men jeg ville nok anbefale at andre valgt en weekend i stedet, da der desværre var en hel del skole- og børnehavebørn, i hvert fald den dag. Selvom de fleste opførte sig rigtig godt, kunne man med så mange børn på et sted, dog ikke være andet end generet lidt, af det ret høje støjniveau.

NaturhistoriskMuseum9 Naturhistoriskmuseum4Efter besøget hos Naturhistorisk Museum i Århus, har jeg fået blod på tanden, til at besøge andre af byens museer. Jeg håber at kunne få det til at passe ind hist og her ved siden af arbejde og studie. På min liste er der indtil videre bl.a. Moesgård og Kvindemuseet – har i andre gode forslag?

Få flere informationer om Naturhistorisk Museum i Århus på deres hjemmeside lige her.

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

2 Comments

 1. Vi var på naturhistorisk med vores 3 yngste en weekend i december (så man er aldrig helt sikker på ikke at rende ind i de små :-)). Jeg synes det er et fint og nørdet sted med kæmpe streg under nørdet :-).

  Har ikke selv været på steno museet, som ligger lige overfor, men det skulle også være et besøg værd. Moesgaard genåbner først til oktober mener jeg.

  Aros og den gamle by tænker jeg du har :-). Kvindemuseet er et super fint sted.

  Dorte

  • M. Vinter Reply

   Hehe – bare det ikke er 4-5 skoleklasser og børnehaver, så går det nok også lige 😉
   Åhh ja det har jeg også hørt en del om – må jeg kigge forbi ved lejlighed 😀 Tak for tippet!

   Ja Aros besøger jeg jævnligt, men det er faktisk ved at være en del år siden jeg har besøgt Den Gamle By, og husker det som vildt hyggeligt – så der tror jeg også jeg vil slå min vej omkring.

   Tak for kommentaren Dorte – dejligt du har lyst til at læse med 😀

Write A Comment