Jeg er vild med at tage billeder, og endnu vildere med at pryde mine vægge med dem. Jeg kan bruge flere måneder på at først bestemme mig for hvilke billeder det skal være, og derefter hænge dem op – for ophængning af billeder kan virkelig tage tid! Der findes tons viser af muligheder når det gælder ophængning af billeder da både, billederne, placeringen og stilen spiller en rolle. Ligesom med tøj kan man udtrykke sig som en speciel ’type’ ved, at have bestemte ting på, og ligeledes er det med boligindretning.

Min kæreste havde en ide om, at han gerne ville have nogle backstage billeder fra film op på sin væg, og efter at have brugt flere uger på at finde de rigtige billeder og rammer, begyndte vi at lege med hvordan de skulle hænge. Han ville gerne have at de skulle hænge i lige linjer, hvor jeg gerne ville gøre det lidt mere ’kækt’. Vi kom til sidst frem til et resultat, som han er rigtig glad for! 

Jeg har surfet lidt rundt på nettet for at finde noget yderligere inspiration til hvordan man kan pryde sine vægge med billeder, og det vil jeg selvfølgelig dele med jer her.

Jeg syntes rigtig godt om flere af disse eksempler til min boligindretning– men især en ide der minder meget om det sidste billede her, har jeg haft i tankerne længe. Jeg kunne rigtig godt tænke mig at lave en hel væg med billeder, hvor de samme billeder skal gentage sig flere gange for at alle billederne i helhed skal skabe en form for farve skala. Det er en smule svært at forklare, og desværre også lidt uden for mit budget, men jeg har heldigvis mange andre ideer til ophængning af billeder. Hvis i har nogle gode ideer til ophæng af billeder så må i endelig dele dem med mig!

Guide til ophængning af billeder

Her er et par råd du kan følge, når du hænger billeder op:

 1. Prøv forskellige mønstre
 2. Lad de ophængte billeder passe til resten af rummet
 3. Skab balancen med dine billeder
 4. Små vægge = små billeder
 5. Opgange / indgangsparti = vælg små billeder
 6. Tilpas billeder til møblerne i rummet, både farve og størrelse
 7. Hæng billederne ordentlig fast
 8. Få ordentlig belysning på dine billeder

Læs mere omkring boligindretning her

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

5 Comments

  • M. Vinter Reply

   Ja, det er virkeligt hyggeligt 🙂
   Den har jeg selv udnyttet lidt herhjemme

 1. Tak for inspirationen 🙂
  Det er virkelig nogle fede billeder – elsker også at pryde mine vægge med billeder – især postkort kan være en god måde at få nogle fede billeder 🙂

  • M. Vinter Reply

   Det var skam så lidt – tak for din kommentar 😀
   Ja jeg har faktisk lige købt nogle postkort i Søsterne Grene der var vildt fede!

 2. Super cool 🙂
  Har haft et par postkort liggende et stykke tid, som jeg bare mangler lidt inspiration til at hænge op – låner lige lidt.

Write A Comment