I dag burde jeg virkelig have brugt hele dagen på, at lave opgave og jeg har da også fået lavet en hel del, men kunne ikke lade være med, at bruge lidt tid på, at undersøge mit seneste påfund lidt nærmere – nemlig kalkmaling! Jeg har nemlig virkelig meget lyst til, at male en væg herhjemme og det har jeg egentlig haft siden jeg flyttede ind, for godt et år siden.

Vi bor egentlig til leje, så jeg er ikke sikker på, om vi overhovedet må male en væg, men vores udlejer er heldigvis en virkelig guttermand, så mon ikke det går, hvis jeg smiler rigtig sødt!

kalkmaling1

Men tilbage til kalkmalingen, for det er nemlig lige netop sådan en væg jeg godt kunne tænke mig! Jeg troede faktisk kun kalkmaling var til møbler, men jeg har fundet flere fantastiske eksempler med vægge, der er malet med det og det vil jeg så gerne prøve!

kalkmaling2

Hvad siger i til en væg malet med kalkmaling? Det kan fås flere steder på nettet, men er desværre ikke helt billigt. Derimod skulle det være ok nemt at male med. Jeg har nørdet lidt forskellige videoer i dag, for det skal nemlig males på en lidt speciel måde, for at få det helt rigtige look – men det virkede okay nemt egentlig! Satser meget på at få malet den væg inden for den nærmeste fremtid, når jeg lige har fået det clearet med udlejer – og ja kærsten selvfølgelig!

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

11 Comments

  • M. Vinter Reply

   Me tooo 😀 Tænkte egentligt jeg ville have mig en grå væg, men efter at have set den flotte blå her er jeg kommet ret meget i tvivl 🙂

  • Tabita Borch Søe Reply

   Love it 🤩 Ved du præcis hvor denne farve er fra?

 1. Kære Malene og Nicolaj
  Jeg kan kun anbefale jer at komme igang med malingen hurtigst muligt, det er så fantastisk en maling. Væggen bliver SÅ smuk! Kalkmalingen står smuk, mat, næsten som velour. Hvis I beslutter jer for at male, så brug en “halvanstryger”, det ligner en lille kalkkost! Jeg synes resultatet bliver bedst med sådan en – i stedet for en rulle. Sæt evt. tape på fodlister og i hjørner og ved loft, så I får skarpe kanter (isoler evt. med den eksisterende maling på tapen, inden I går igang med kalkmalingen, så kommer der ikke farve under tapen) Begynd fra neden med at stryge/pensle på kryds og tværs, det giver det bedste resultat, for malingen tørrer lidt changerende op og derfor er det pænest, at man gør det på kryds og tværs og lidt tilfældigt. Jeg bruger kalkmalingen på næsten ALT, da den hæfter utrolig godt – desuden sparer du at grunde, men det kræver, at I forsegler med en voks som slutbehandling (behøves ikke på en væg) Husk altid at grundrense de ting du maler. Voksen giver en fin overflade, så det malede kan aftørres. Jeg er vild med kalkmalingen! I kan evt. se mere på siden kalkmaling.dk, vi forhandler malingen og giver tips og råd. Jeg har også lagt før og nu billeder ind på Pinterest. God fornøjelse til jer begge to!
  Mange hilsener fra
  Britta Hellesøe

  • M. Vinter Reply

   Hej Britta
   Mange tak for de gode råd! Glæder mig meget til at komme i gang med en væg, men må nok hellere lige vente på godkendelse fra min udlejer inde jeg begynder 😀

 2. Hej Malene

  Det er jo lige præcis det her jeg har søgt efter uden at vide hvad jeg søger efter!! Jeg skal fluks have købt noget forbi kalkmaling.dk. Tusind tak for tip! 😀

  • M. Vinter Reply

   Hehe – ej hvor fedt! Glad for jeg kunne hjælpe 😉
   Havde det på præcis samme måde da jeg opdagede det. Kan slet ikke vente med at komme i gang 😀

 3. Hvor har du købt malingen og hvad hed farven/voksen ?

  Mvh Helle

  • M. Vinter Reply

   Billederne du finder i dette indlæg er ikke mine egne og jeg kan derfor ikke svarer dig på dine spørgsmål. Jeg har dog selv været i gang med kalkmaling. Du kan se billeder fra hele projektet her: https://vinterfryd.dk/kalkmalings-projekt/ samt hvor maling er købt og hvilken farve. Håber det kan være til hjælp 😀

Write A Comment