Jeg har lampe flip for tiden –  og selvom vi på ingen måde mangler flere lamper herhjemme, bliver jeg ved med at købe flere. Heldigvis er min kæreste meget forstående og for det meste ligeså vilde med mine små projekter, som jeg selv – så nu håber jeg bare ikke i har fået for meget, af alle mine lamper!

Jeg fik idéen til denne kuglelampe, forrige gang jeg var på Ingerslev for at handle lopper. Jeg fandt nemlig en super fin og anderledes lampe, men fik den til min store ærgrelse ikke med hjem. Jeg var lidt i tvivl om pris og hvor den lige skulle passe ind i lejligheden, og inden jeg fandt ud af hvor fed jeg egentlig syntes den var, havde en anden heldig århusianer gjort sig et rigtig godt loppefund. Lampen var en stor hvid plastik kuglelampe med en enkelt pære inden i, som skal stå på gulvet.

DIYlampe1

Jeg havde opgivet alt om at få fingrene i lampen, eller bare noget der lignede lidt, men da jeg så forleden var et smut forbi Loppehuset, fik min kæreste en fantastisk idé. Hvorfor ikke bare lave en kuglelampe selv?! I Loppehuset har de nemlig et væld af lamper og lampeskærme, og jeg har før været rigtig heldig med at finde anderledes og sjove projekter, især i deres lampeafdeling bl.a. denne fine sag. Vi fandt denne kæmpe glas lampeskærm og en juletræskæde, og vi endte med at kun slippe 20 kr. alt i alt!

DIYlampe2

DIYlampe3

Projektet var jo egentlig ligetil. En smule rengøring og så ellers bare kæden ind i kuglen og så sætte kuglen på gulvet – og vupti en helt ny lampe! Kuglelampen lyser ikke særlig kraftigt, men den giver det hyggeligste lys til de sene aften timer, og jeg glæder mig især til vinter, hvor jeg tror den bliver helt uundværlig! Jeg håber det er til at se på billederne, selvom de desværre ikke blev helt så tydelige i mørket, som ønsket. Har i også et eller andet med lamper, eller er det kun mig?

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

2 Comments

 1. Ej hvor er det en god ide!
  Jeg tror, at jeg er nødt til at tage på jagt efter noget lignende 🙂
  Vi er ved at bygge hems og dertil kan vi godt bruge noget hyggebelysning.
  Tak for tippet og hav en dejlig dag.
  De bedste hilsner fra Dianna

  • M. Vinter Reply

   Tak søde Dianna – syntes også min kæreste var ret så genial, da han sagde det 😀
   Tror ikke de bliver så svære at finde.
   Lyder som en fantastisk idé – lad mig endelig se nogle billeder, når i er færdige 🙂
   Det var skam så lidt – og ligeover 😉

Write A Comment