Ugens suppe blev en lækker karrysuppe med ris, kylling og peber. Jeg er vild med karry, og har tit lavet Karolines karrysuppe og selv tilføjet det fyld jeg lige har følt for, men nu syntes jeg det var på tide at forsøge selv! Når jeg laver mad går jeg for det meste ikke efter en opskrift, men tager det bare lidt hen af vejen og smager mig frem. Jeg har vedhæftet det, jeg kom frem til sidst på siden, hvis i skulle have lyst til at forsøge kræfter med den.

Suppen blev rigtig vellykket, og jeg blev bekræftet i, at jeg godt kan finde ud af at lave en god karrysuppe – og fremover, er det helt klart denne, jeg vil vælge at lave frem for en færdiglavet.

Færdige Karrysuppe med kylling

Karrysuppe opskriften

Karrysuppe opskrift

Ingredienser:

1 stort løg

2-3 fed hvidløg

400-500 gram kylling

2 liter vand

2 bouillon terninger

2 peberfrugter

2 dl ris

2-3 tsk. karrypasta

¼ liter madlavningsfløde

1 bøtte philadelphia (evt. anden flødeost)

Salt, peber, basilikum, koriander og karry

Fremgangsmåde:

  1. Brand karry (VIGTIGT).
  2. Svits kylling.
  3. Tilsæt løg, hvidløg, vand, bouillon, philadelphia og krydderier.
  4. Lad det koge op tilsæt derefter peberfrugter og ris.
  5. Lad koge i ca. 20 min og tilsæt til sidst fløde og smag til.

NB: Kyllingen skal kun svitses lidt, således alle overflader lige præcis er blevet “gule”. Man kan med fordel tilsætte en smule vand til denne proces, for at gøre kyllingen mindre tør.

Min bedre halvdel og jeg var helt enige om, at denne suppe fortjente:

Se alle vores suppe opskrifter her – herudover anbefaler vi:

Thai suppe med opskrift (5 stjerner)

Græskarsuppe med opskrift (3,5 stjerner)

Rodfrugt suppe med opskrift (3 stjerner)

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

30 Comments

  1. Bliver simpelhen nød til at la.ve den ud fra det sidste billede – den ser så lækker ud 😀

    • M. Vinter Reply

      Ja den er virkelig også lækker – har lige spist resterne i dag 😉 God fornøjelse!

  2. Pingback: Rodfrugt suppe - smagfuld og billig rodfrugt suppe på vinterfryd | Vinterfryd - Oplevelser || Mad || Tattoo || Mode

  3. Pingback: Gode råd til vandreturen i sommervarmen

    • M. Vinter Reply

      Jeg bruger enten kyllinge- eller grøntsags, alt efter hvad jeg lige har 😀

    • M. Vinter Reply

      Mange forskellige steder faktisk – Kvickly, Føtex osv., men jeg køber altid min i Søsterne Grene – den er nemlig helt fantastisk 😀

  4. LOUISE RIIS Reply

    Super, fik fat i det.. Vil lave det til aftensmad 🙂 hvor meget karry skal man starte med? Er amatør til sådan noget her 😀

    • M. Vinter Reply

      Fedt 😀 Det er helt i orden – man skal jo starte et sted 😉 Det kommer an på om i godt kan lide det stærkt? Begynd evt. med 1-2 tsk. så kan du altid tilføje mere hvis det ikke smager af nok 😀

  5. Louise Riis Reply

    Tak! Det er jo en genial ret, har lige lavet den igen idag, skal have den til aftensmad i aften 😀
    Nu skal familien smage den!

    • M. Vinter Reply

      Fedt at du kan li’ den – den er bestemt også i høj kurs herhjemme 😀

  6. Jeg kunne godt tænke mig at lave den som natmad til 18 prs. Hvor meget skal jeg gange opskriften op.

    • M. Vinter Reply

      Hej Mariann

      God idé 😉 Jeg laver normalt portionen her til min kæreste og jeg til aftensmad og der er rigeligt! Jeg vil gætte på at der nok til ca. 3-4 personer alt efter hvor sultne de selvfølgelig er – så hvis du ganger op ca. 5 gange så er det nok ikke helt ved siden af 😀

      Rigtig god fornøjelse!

        • M. Vinter Reply

          Nej det har jeg desværre ingen erfaring med, men tror da sagtens det kan lade sig gøre 😀

    • M. Vinter Reply

      Det er jeg glad for at høre – den er også altid et hit herhjemme 😀

  7. Jeg glæder mig SÅ meget til at lave denne skønne opskrift for mine gæster iaften. Dog kan jeg ikke helt spotte hvornår at karrypastaen skal i? Er det i første del af processen hvor at man også brænder karryen, eller foregår den som krydderi? 🙂

    • M. Vinter Reply

      Jeg plejer at benytte den som en del af krydderierne. Hvis den bliver svitset synes jeg den bliver en smule for salt 😀
      Rigtig god fornøjelse – håber dine gæster synes om den 😉

  8. Vi er ret vilde med kokos sammen med karry. Er der nogen, der har prøvet at tilføje kokosmælk? Evt i stedet for fløde…? Og hvor meget karry putter I i?

    • M. Vinter Reply

      Hej Lone
      Mange tak for din kommentar. Vi har ikke forsøgt os med kokosmælk nej, da jeg ikke er så stor fan, men jeg er helt sikkert på det sagtens kan lade sig gøre. Det variere lidt hvor meget karry vi benytter i forhold til hvor kraftig en smag vi ønsker, men 1-2 spsk er nok ikke helt ved siden af.
      Håber I kan lide resultatet 😀

    • M. Vinter Reply

      Vi plejer at dele den min kæreste og jeg, men der er altid rester.
      Så alt efter hvor meget i spiser vil jeg nok sige 3-4 pers.

  9. Skal risene være kogt i forvejen, eller er det ukogte ris, der skal i?

Write A Comment