Dotwork eller dot stilarten er ikke en stilart jeg ved en sørens masse om, da det faktisk ikke er særlig længe siden, det gik op for mig at den overhovedet eksisterede. Men allerede efter at have set de første eksemplarer var jeg fortryllet – det er sørme flot!

dot1

Syntes i ikke også det ser brand godt ud? Selvfølgelig skal man have sig en dygtig og meget tålmodig tatovør, der forstår sig på at tatovere på denne specielle måde, men det gælder jo for alle former for tatoveringer. Som navnet så fint fortæller, er tattoo stilarten dotwork, en hulens masse prikker der til sammen danner et mønster. Der findes nogle vilde eksempler på det, som i kan se lidt længere nede på siden.

De fleste tattoos bliver nu om dage lavet med maskiner, men med netop dotwork tattoos, kan man komme udfor at nogle tatovører vælger kun at håndstikke den, eller kombinere brug af maskine og hånd. Jeg har aldrig selv set eksempler på dette, men kunne vildt godt tænke mig at se hvordan det fungere. Nogle af jer der har erfaring med dotwork tattoos?

Der er mange forskellige måder at benytte ’dots’ på i sin tattoo. Man kan selvfølgelig lave hele tattooen efter dette koncept, som der findes super mange flotte eksempler på, men man kan også bruge ’dots’ i kun en del af ens tattoo, så der f.eks. stadigvæk er streger. Derudover er det også muligt at bruge dotwork teknikken til at skabe skygger i sin tattoo. De fleste eksempler jeg har kunnet finde på dotwork tattoos, er lavet uden farve – ja de eneste farver jeg har kunnet finde er faktisk røde. Hvorfor det er tilfældet, må jeg desværre være jer svar skyldige, men jeg kunne forestille mig, at det handler om, at det er vigtigt at bruge en farve med en del gennemslagskraft, for at få et godt og tydeligt resultat.

dot10

dot5

dot7

dot9

dot3

 

dot4

dot11

 

dot2

dot8

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

1 Comment

  1. Pingback: Fredags INK #7

Write A Comment