Eller det synes jeg i hvert fald og det er skønt at se, at der kommer mere og mere af det på hylderne. Jeg finder af og til noget flot stentøj på loppemarkeder, men det er kun en smule af det, der er kommet med hjem indtil nu.

Det hænger hovedsageligt sammen med størrelsen på vores køkken og så måske også lidt uenighed om, hvad vi hver især synes var flot. Vi nåede dog i efteråret at finde lidt tallerken, som vi begge synes ret godt om!

brostcopehagen4stentøjMen det behøves jo ikke alt sammen at være loppefund. Jeg har allerede skrevet lidt om den flotte Ombria serie fra Kähler, som er en flot stentøjsserie lavet i samarbejde med Anders Arhøj. Jeg synes stadigvæk det er fantastisk flot, men jeg har også fået øjnene op for et andet mærke! Nemlig Christian Bitzs flotte stel! Nøj det er flot. Jeg skal helt sikkert have fingrene i noget af det, når jeg kommer hjem. Broste Copenhagen, som det øverste af billederne herover er fra, er helt sikkert også værd at kigge på og jeg glæder mig til at se, om der er flere danske brands, der præsenterer os for lækkert stentøj i deres kommende kollektioner.

Jeg kan godt lide at have forskellige tallerkener, skåle og så videre. Og selvom det måske kan komme til at se lidt rodet ud for nogen, så giver det mig en masse muligheder for, at købe en masse forskelligt. Hvis jeg en dag ender med at finde det perfekte stentøj, kan det godt være jeg beslutter mig til kun at have en slags i skabene, men indtil den dag kommer, vil jeg fortsætte med at mikse og matche!

Kender I til noget flot stentøj, som I vil anbefale?

Author

Oprindelige fra Djursland men dog har jeg haft min base i Århus siden 2019. Min professionelle baggrund inkluderer en uddannelse som Multimedie Designer fra Erhvervsakademi Aarhus og som Retail Designer fra TEKO. Gennem mere end otte år har jeg arbejdet dedikeret inden for interiør- og designbranchen, med erfaring fra anerkendte danske virksomheder.

6 Comments

 1. Britta Hellesøe Reply

  Hej Malene
  Jeg er også betaget af stentøj og har lige investeret i 12 smukke tallerkner fra Aage og Kasper Wurtz i Hatting. Tallerknerne er i en grå farve/glasur og er utrolig smukke. Jeg har ønsket mig dem i længe og nu kan jeg dække et lækkert bord med tallerknerne. De fås også i en råhvid og en sort glasur. Jeg var til åbent værksted og så, hvordan de blev drejet. De har mange andre interessante og flotte ting i stentøj, som jeg ønsker mig.
  Venlig hilsen
  Britta

  • M. Vinter Reply

   Hej Britta
   Dejligt at vide at der er andre end mig, der også er betaget af stentøj! Hvor lyder det spændende med at besøge et værksted og se processen – det kunne jeg virkelig godt tænke mig. Jeg ville elske at se dine flotte tallerkner – du må meget gerne sende et billede hvis du har lyst 😀
   Ha’ en dejlig fredag!

 2. Britta Hellesøe Reply

  Hej Malene.
  Du kan se det smukke stentøj på min opslagstavle, Ceramic Wurtz Denmark – på Pinterest, hvor jeg har lagt det ind:-)
  God weekend fra Britta

  • M. Vinter Reply

   Nøj det er flot Britta! Det kan jeg godt forstå du har sukket efter 😀
   Dem bliver jeg vist nødt til at holde lidt øje med 😉

 3. Bahne har super mange fine stel for tiden fra deres eget mærke. Det vil jeg klart anbefale. Der er kun et enkelt af dem, som er stentøj, men lige nu har de 20%👍🏻😉

  • M. Vinter Reply

   Mange tak for tip Dianna 😀 Skal da helt sikkert holde øje med Bahne!

Write A Comment